6-7 hónapos babátok megtudja az alábbiakat csinálni? Hány pontot tud?
1. össze tud ütögetni két tárgyat?pl ha mindkét kezébe adsz tárgyat, vagy egyik előtte, másik kezében
2. tudod a saját kezével megsimogatni arcát, karját, akármijét?(engedi?nyitott a tenyere?)
3. tudtok játszani az ujjával? figyeli?(ez elment vadászni..)(nem a körömvágásnál értem)
4. szerinted érti az igen-nem-et?
5. képes kisebb tárgyat nagyobbra tenni?(mégha nem is tudja elengedni, de szándék van?)
6.utánoz felváltott szomorú/vidám arcot?
7.tud integetni pá-pá-t?
8.ha letakarsz valamit, kéred vegye le a kendőt, leveszi?
9. rá tudod venni, hogy ő bujkáljon(pl kukucsnál, vagy kúszásnál, mászásnál ha tud)
10. testrészek taníthatók neki? pl hol a szemed?látszik rajta, hogy érti a kérdést, és tudja hol a szeme?
11. válaszol bármire fejmozdulattal(kivéve hozzátáplálás)
Szerintem sem 6-7 hónaposan csinálják ezt a babák.
Mi most 8 hónaposak vagyunk, sokat megcsinált 6 hónaposan is, de most, hogy tudatosan csinálja, totál látható, hogy hat hónaposan nem volt tudatos. pl. pápá
Ilyen testrészek tanítása is közelebb az 1 évhez.
az 5 pontot tudja...a szőnyeg elég nagy és arra sokszor rátesz kisebb dolgokat :)
most komolyan ezeket tudnia kellene?
én már kezdtem megijedni a babám ismereteivel kapcsolatban..
de ezekre bármiféle szándék sincs még?
Anya tantíts engem c. könyvben többek között ezeket a játékokat kell "gyakoroltatni" vele
utolsó :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!