Kisfiam 8 hónapos múlt és még nem mászik csak kúszik de azt már 5 hónapos kora óta! Viszont 2 hete egyedül felállt! Nem baj az ha még nem mászik és nem ül fel egyedül?
Figyelt kérdés
2010. jan. 29. 11:43
1/6 anonim válasza:
Az én lányom 8 hónapos. 7 hónaposan állt fel, majd rá 2 hétre megtanult mászni. Kúszni sosem kúszott...ülni a mai napig nem akar, nem szereti vagy nem tudom.
2/6 anonim válasza:
szia!
Semmi gond!! egyes babák "csak" kúszni, mások "csak" mászni szeretnek. Akkor fog majd használni egy mozgásformát, ha szükségét érzi. Vicces, de tényleg így van. Az enyém lusta volt forogni. Most, ha oldalt van neki valami, minden zokszó nélkül átfordul. Illetve vannak babák, akik előbb állnak, mint ülnek. Ez sem baj, nyugi!:)
3/6 anonim válasza:
igaz mi még nem tartunk ott,a kisfiam 5 hós és ő tolja magát előre.de anyukám mondta hogy én nem másztam csak kúsztam.vannak babák akik kihagyják a mászást.
ülésről még nem tudok mit mondani,mert csak az ölembe ül,és egyedül nem.
4/6 anonim válasza:
Állásból fog szerintem a popóra pottyanni és ugy fog ülni. Felülni lehet hogy később fog. Kicsit azért ösztönözd a mászásra, hátha nem maradna ki, fontos a párhuzamos mozgás az agyi fejlődésben.
5/6 anonim válasza:
Nem baj, hogy meg nem maszik. Vannak olyan babak akik nem masznak vagy kesobb csinaljak. Az en lanyom 7,5 honaposan ult fel es 8 honaposan kezdett maszni. Lattam mar olyat, hogy csak 11 honaposan ult fel es 10 honaposan fogott neki maszni amugy teljesen egeszseges. A maszas idoszaka 8-11 honap, a felules idoszaka 6-9 honap korul van ha jol tudom.
6/6 anonim válasza:
Nálunk is így volt,már én is azon aggódtam,hogy nem fog majd mászni.De a 8. hónap közepén egyszer csak megindult 4kézláb.Próbáld ösztönözni,pl úgy,hogy te is mászva közlekedsz előtte.Barátnőm kisfia 9 hónaposan kezdett el mászni.Úgyhogy nem vagytok még elkésve! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!