Hordozós anyukák! Tapasztalatokat várnék, hogy mit válasszak. Mei Tai, vagy rugalmas kendő?
A rugalmas kendő elég rövid ideig használható, de újszülötthöz állítólag nagyon jó, én is most gondolkozom, hogy veszek.
MT inkább már ülni tudó babáknak ajánlott, sőt, talán még később, a szigorúbb iskolák járáshoz kötik. Nem támasztja olyan jól a babát, és az optimális csípő-pozíciótól nagyon messze van benne a testhelyzet.
A szövött kendő mindenre jó. Nem szeretnéd kipróbálni? Tanácsadónál pár óra alatt meg lehet tanulni jól kötni.
Kompromisszumos megoldásként vannak még kendőből varrt MT-ok, akár újszülött méretben is, ha ilyen mellett döntesz, akkor inkább kendős, mint "sima" MT.
Kenguru semmilyen korosztálynak nem ajánlott, károsíthatja a csípőt és a gerincet.
Csatos hordozó szintén inkább totyogó kortól való igazán.
A nagyobb fiamnál szövött kendőt használtunk, de olyan durvának és merevnek éreztem. Szóval akkor ha rugalmas kendőt választok kezdésnek, az jó lesz? Az használható újszülött kortól és nem károsítja a babát sem?
Bocsi, de annyi mindent felsoroltatok. :)
A kenguru amúgy sem volt szimpatikus, de gondoltam azért rákérdezek. A mei tai sem egészséges ezek szerint.
Első vagyok. Milyen kendőd volt? Nagyon nagy különbségek vannak köztük. Pl. nekem a nandu nagyon keménynek tűnt. De egy jól betört didymos vagy hoppediz nagyon-nagyon puha! A többi márkát nem ismerem, de érdemes próbálgatni/kölcsönözni.
A mei-tai jó, de nem piciknek, totyogóknak már nem okozhat gondot.
Nekem ilyen volt, csak dicsérni tudom. Nem nyúlt, puha, rendesen meg lehet kötni. A fiam két évesen volt 13 kg, úgyhogy sokáig használható.
Nandu volt nekem is, azt éreztem én is keménynek.
Köszönöm, hogy ennyien írtatok.
Akkor még a karikás kendőnek utána nézek és az utolsó link is tetszik.
Egy a gondom, hogy külföldön élünk, így a beszerzés kicsit nehézkesebb. Hogy őszinte legyek, itt szinte mindenki kengurut használ, talán egyszer láttam egy anyukát rugalmas kendővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!