Szerintetek hamarabb leszokik egy másfél éves baba az éjszakai bőgésről, és a hisztiről, ha nem rohan hozzá a szülő azonnal?
Hiszen a babának figyelemhiánya van, és ha minden hiszti miatt odamegy a szülő, akkor ezt gyerekkorára megszokja, és borzalmas személyisége lesz. De ha megtanulja, hogy nem körülötte forog a világ, akkor nyugodt lesz később.
Nincs gyerekem, ez csak egy elméleti kérdés.
Nem ertem miert lett a 7-es valaszolo lepontozva.
En teljesen egyetertek vele. Ezert ilyenek mostanaban a gyerekek. En eros kezzel fogom a nagylanyomat, ennek ellenere rettento hisztis, de sokkal rosszabb lenne ha mindent rahagynek. Az orvosi rendeloben is sarokba allitottam amiert nem viselkedett rendesen. Engem nem erdekel mi a mai divat.
Amugy meg a gyerek sirasabol lehet tudni, hogy baja van vagy csak hiszti. Ezt az anyukak pontosan tudjak. Es nem kell mindenert kikapkodni oket, hamarabb leszoknak rola, igen.
Én úgy gondolom, hogy az éjjeli sírás nem feltétlenül hiszti, és igenis meg kell nyugtatni olyankor a gyereket. Más a csokiért üvöltés meg az, amikor csak azért is az ellenkező irányba akar menni a kisgyerek és társai, és más az, amikor éjjel álmából felriadva azt sem tudja, mi van, és megnyugtatásra vágyik.
Furák amúgy a válaszok, mert sok anyukával vagyok körülvéve, különböző nevelési elvekkel, de nem ismerek senkit, akinek ha felsír éjjel a gyereke, nem nézi meg rögtön, mi baja. A megoldási módok persze különböznek, van, aki a 2 évesét is megszoptatja ilyenkor, van, aki maguk közé veszi a gyereket, és van olyan is sok, aki csak ül mellette, és a kiságyból ki nem véve várja, hogy megnyugodjon a kicsi. De olyat, aki SEMMIT
folyt:
Szóval olyat, aki az égvilágon semmit nem reagál arra, ha sír éjjel a gyereke, szerencsére nem ismerek egyáltalán.
Annak idején hozzám is bejöttek a szüleim éjjel, ha kértem, mégsem hittem ettől azt, hogy körülöttem forog a világ.
Meg ha hisztirol is lenne szo, akkor is foglalkozni kell vele. A gyereket is meg kell tanitani kezelni a sajat hisztijet, marmint meg kell tanitani helyen kezelni az erzeseit, hogy ne legyen mindenbol hiszti. Ha nem veszel rola tudomast, azzal csak arra tanitod, hogy barmit tesz, a kulvilag tojik ra. Igy felnott korara szep lassan kiveszik majd belole minden motivacio.
Ejjel viszont szerintem nem hisztiznek a gyerekek. Az ejjeli sirasnak mindig van valami nyomos oka, amivel illene torodnie a szulonek.
9-es válaszoló vagyok. Egyetértek az utóbbi válaszolókkal, az éjszakai sírás általában nem hiszti, mindig oka van, de a hisztire is reagálni kell. Nem kell kikapdosni a babát az ágyból, hanem meg kell nézni mi baja van.
Sajnos erre nálunk a múlt éjszaka egy ide szóló példa volt.
Írtam a legkisebbemről, aki 16 hónapos és vígan átalussza az éjszakát már jó fél éve. Most hajnali 3-kor hallom, hogy sírdogál halkan. Vártam 1-2 percet, hátha visszaalszik, de azért felkeltem, átmentem a szobájukba, hogy megnézzem, a kiságyhoz hajolva hallom, hogy hörögve, sípolva veszi a levegőt! Azonnal ügyelet! Kiderült, kruppos roham, injekciót kapott! Mi lett volna ha nem megyek be hozzá? A másik szobából nem lehet hallani hogy veszi a levegőt, csak a sírás hallatszik át...
Kedves 7-es válaszoló, amiről te írtál szerintem nem tartozik az éjszakai sírás témakörébe. Teljesen más a nappal rendezett sírások problémaköre, hiszti vagy nem hiszti, csokiért hisztizek meg ilyesmi. Azt sem hiszem, hogy manapság a következetes nevelés helyett a mindent megengedő magatartás lenne a divat, de ilyenre mindig van példa, régen is volt és a jövőben is lesz, csak ezeket az eseteket észrevesszük a bevásárlóközpontokban, úton-útfélen, feltűnő egy cirkuszoló gyerek, de egy jólnevelt nem tűnik fel senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!