Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy babám még nem...

Normális, hogy babám még nem forog, de felülne? Más babája is csinálta/csinálja ezt?

Figyelt kérdés
4hónapos, és hanyatt fekvésből volt már, hogy mintha felülést csinálna, kb 45fokos szögben "felült".
2010. jan. 28. 15:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

igen. de aztán mégis hamarabb forgott, 4 hónaposan.

végül ténylegesen csak 7 hónaposan ült fel.

2010. jan. 28. 15:08
 2/13 anonim ***** válasza:
Az én babám is 4 hónapos. Nagyon szereti magát felhúzni ülésbe, persze ez még nem sikerül neki. De kézben nagyon szeret ülni, mert így jobban látja a környezetét. Mivel többet lát ülve, mint fekve, ezért szeretnének felülni. De azért valószínű előbb fognak forogni. Bár az én babám egyáltalán nem szeret hason lenni, így nem is igyekszik megfordulni a hasára.
2010. jan. 28. 16:43
 3/13 A kérdező kommentje:

kedves utolsó, az én babám is dettó ugyanez!

az ölemben imád ülni, úgy nézgelődik, a fekvést már nagyon unja!!!

ő sem szeret hason lenni, de reménykedek hogy hamarosan menni fog a forgás! :-)

2010. jan. 28. 16:51
 4/13 anonim ***** válasza:
Sokszor tedd hasra, előbb-utóbb elfogadja hogy úgy van. Az enyém se forgott mert utált hason lenni, de naponta rengetegszer hasra tettem, előszőr nagyon utálta aztán már úgy játszott, végül megfordult. De nem egyből, kellett hozzá 1 hónap, úgyhogy türelem. Azóta is mindig hasra teszem és ha megunja mindig megfordul magától.
2010. jan. 28. 17:35
 5/13 anonim ***** válasza:

Az én kislányom detto. 3 és fél hónapos. Utál hason vagy háton lenni, a babakocsiban is folyton hasizmozik, ha megfogom a kezét és tornáztatni akarom, vagy tapsi tapsit játszani, azonnal befeszít és húzza fel magát. Morog, sír, ha nem hagyom. Az ölemben is felül és dühös ha visszanyomom.

Ma reggel a pihenőszékében, ami kb 45 fokos szögben van hátradöntve simán felült. Rájött, hogy ha hátrafeszíti a könyökét, úgy fel tudja tolni magát. Aztán ezerrel mosolyog, hogy sikerült neki.

Átfordulni eddig 2-szer fordult hasról hátra, de szerintem az inkább véletlen volt. Hátról hasra még csak nem is próbálta.

2010. jan. 28. 19:54
 6/13 A kérdező kommentje:

tenném én hasra, csak az a gond, hogy a gyógytornász mondta, hogy kötöttek az izmai, és a lába emiatt a levegőben van, és jobban kifárad, mintha a "rendes, kúszó póz"-t venné fel!

köszönöm a válaszaitokat, és nem adom fel! :-)

2010. jan. 28. 21:32
 7/13 anonim ***** válasza:
Az én fiam pont 4hónapos, 11hetes kora óta átfordul hasról hátra (azóta szeret hason lenni), 1hete próbálja a hátról hasazást, és 2hete ha fogom a kis kezét, úgy felhúzza magát, ilyenkor nagyon elfárad, de kiköveteli magának, hogy megfogjam a kezeit, hogy erősítse magát.
2010. jan. 30. 13:29
 8/13 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Bocsi az offért de nekem lenne egy olyan kérdésem hogy nagy baj e hogy nem szoktam hasra tenni a babámat?Lehet akkor ezzel nagy baj csináltam?Akkor mikortól forognak?Mi 17.-én leszünk 3 hónaposak.De hátról is ugyanúgy át kell fordulnia abban a korban nem?

2010. jan. 30. 18:08
 9/13 anonim ***** válasza:
Elötted válaszoló vagyok, én sem nagyon tartottam hason, mert ordított. Viszont a védőnő mondta, hogy jó lenne többet, mert a kis fejét még nem tartotta stabilan, sokszor megingott még. Megfogadtam és igaza volt, mert 1hét sem kellett hogy stabil legyen a fejtartása. Ezért is utálta elötte, mert nem bírta megtartani sokáig. Én cseleztem vele, mert atv felé fordítottam, hogy legyen mit néznie, és eltereljem a figyelmét arról hogy a pocakján van.
2010. jan. 30. 18:58
 10/13 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy szerintem nem egyidőben kell, hogy ide-oda forogjanak. Az én babám, mint írtam, 11hetesen fordult hasról hátra. Viszont akkor még nem fordult oldalra. Az oldalra fordulás egy lépcső a hasra fordulás felé. 3 hete már napról-napra egyre jobban fordul oldalra is, már majdnem a pocakjára, de még a kis kezét nem emeli fel, hogy teljesen átbillenjen a kis teste.
2010. jan. 30. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!