Tápszeres babának vízet is kell innia és mikor adjam neki? Ha fáj a hasa köménymagtea és azt mikor adjam neki? Etetés elött? Utána és mennyit? Hogy készítsem el?
Figyelt kérdés
3hetes, és rengeteg a kérdés...2008. aug. 14. 14:55
1/6 anonim válasza:
Igen, tápszeres babának kell külön folyadék. Ha víz, akkor babavíz. Én teát is adok neki, de én kamillateát. Mondjuk az én lányom már idősebb és neki napi 1x van kaki, annak a fenntartására nagyon jó a kamillatea. Köményteát is meg lehet próbálni, bár én azt nem adtam, de azt hallottam róla, hogy előfordul, hogy hasfájást okoz. Ha mégsem jönne be, akkor hasfájásra vannak különböző készítmények, azokat ki lehet próbálni (gripe water-ez csak 1 hós kor után adható, espumisan cseppek, infacol stb.)Teát majd kitapasztalod, mikor jó adni neki. Én kaja előtt szoktam (meg két kaja között is kínálom) általában, mert akkor éhes és elfogadja. Máskor nem biztos. Mondjuk ennek az a hátránya, hogy kevesebbet ehet, mert a tea is telíti. Ezért mondom, hogy kitapasztalod. Ha szereti a teát, akkor inkább kaja után és kaják között add neki. 12 hetes kislány anyukája.
2/6 A kérdező kommentje:
köszi.
és kb. mennyi vízet vagy teát adjak neki?
2008. aug. 14. 15:15
3/6 anonim válasza:
Annyit adj neki, amennyit kér. Ő tudja, mennyi kell neki. Ahogy főzd: forralj fel 1 dl vizet és abba tegyél pár szem édesköménytermést (4-5 szem) pár perc után szűrd le. Alapból azt mondom ne ízesítsd semmivel. Ha esetleg mégsem inná meg natúran, akkor vegyél nádcukrot, azt tegyél bele fél teáskanállal. Én legalábbis így szoktam a kamillateát.
4/6 anonim válasza:
Igen, kell a folyadék. Vizet adj neki inkább, mint teát, az sokkal jobb és semlegesebb.
Kiskanállal, iyen korban kb 4-5 kanállal fog meginni, meglátod majd. Ha már kiköpi, akkor elég neki. Később egyre többet fog kérni, főleg ha meleg van.
Én két etetés között szoktam adni neki, vagy ha látom, hogy nagy a kutacsa.
Hasfájásra sok csodaszer van, ki kell tapasztalni, nektek mi jó. Én FLPs Aloe Vera Activatrt adok, tökéletesen bevált:-)
És kérdezz nyugodtan, tudom, nekem is millió kérdésem volt (bár én szoptatok)
8 hetes kislány anyukája
5/6 anonim válasza:
Szia! Babavizet adhatsz neki, vagy Mecsek teát, azt 0 hónapos koról lehet adni. Mi is tápszeresek vagyunk.Jövő héten töltjük a 4. hónapot. Ha gondolod írjál priviben, hátha tudok segíteni, ha már írtad, hogy sok kérdésed lenne.
6/6 A kérdező kommentje:
utolsó váaszolónak
köszi
email címed?
2008. aug. 14. 21:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!