5 honapos baba ehet túrórudit?
Teljesen felesleges egy éves koráig várni a tejtermékekkel, pláne a túróval. Nem tudom, ki taláta ki ezt a hülyeséget, hiszen savanyított tejterméket (túró, kefír, joghurt, na meg sajt) már 6 hónapos kortól lehet, sőt, kell is adni, hiszen tele van D vitaminnal, meg sok minden mással, amire a babának szüksége van.
Túrórudit még nem adnék, mert a csokira valóban nincs szüksége. Az én babám 10 hónapos, neki már adtam, elnyammogja. Nincs még foga, de el tudja majszolni. De csak ritkán kap ilyet. Szerintem az édességet nem szabad teljesen száműzni, néha egy kis csoki belefér, az enyém pudingot is szokott kapni. De nagyon szereti a gyümölcsöket is. De egy gyerek azért gyerek, hogy szeresse a csokit is. Csak a szülőnek nem szabad túlzásba vinni a csokiadást. De ha egy héten egyszer-kétszer kap egy gyerek csokit, azzal semmi baj nincs.
A második válaszolónak CSAK abban van igaza,hogy lehet adni túrót, savanyított tejterméket ,sajtot 1 éveskor alatt. Méghozzá 8-9 hónapos kortól. Szóval NEM 6 hónaposan, pláne nem a kérdésben szereplő 5 hónaposnak.
Szóval majd adhatsz ha itt lesz az ideje, de én inkább simán csak a túrót adnám, a túrórúdin nem csak a csoki van, hanem cukros is. még nem kéne hozz szoktatni.
Dietetikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!