Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 honapos baba ehet túrórudit?

5 honapos baba ehet túrórudit?

Figyelt kérdés
Sok ismerösöm már ilyen idősen adta a gyereknek.
2008. aug. 14. 14:51
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Se a csoki, se a túró mint tejtermék nem egészséges ilyen picinek. 1 éves korig várnék vele. Mellesleg hogy rágja össze? Csokit később se szívesen adnék.
2008. aug. 14. 14:54
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

Teljesen felesleges egy éves koráig várni a tejtermékekkel, pláne a túróval. Nem tudom, ki taláta ki ezt a hülyeséget, hiszen savanyított tejterméket (túró, kefír, joghurt, na meg sajt) már 6 hónapos kortól lehet, sőt, kell is adni, hiszen tele van D vitaminnal, meg sok minden mással, amire a babának szüksége van.

Túrórudit még nem adnék, mert a csokira valóban nincs szüksége. Az én babám 10 hónapos, neki már adtam, elnyammogja. Nincs még foga, de el tudja majszolni. De csak ritkán kap ilyet. Szerintem az édességet nem szabad teljesen száműzni, néha egy kis csoki belefér, az enyém pudingot is szokott kapni. De nagyon szereti a gyümölcsöket is. De egy gyerek azért gyerek, hogy szeresse a csokit is. Csak a szülőnek nem szabad túlzásba vinni a csokiadást. De ha egy héten egyszer-kétszer kap egy gyerek csokit, azzal semmi baj nincs.

2008. aug. 14. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
A túrórudi elég egészségtelen, mivel tiszta zsír és cukor. (Persze az élvezeti értékén nem ront a tudat. ;) ) Én még nem adnék. Viszont később egyszer-egyszer biztosan. Meg csokit is. Ha mi sem kaptunk volna, azt se tudnánk, h mi az a túrórudi! A sok gyümi mellé elfér néha egy kis üres kalória is! Az ember magát is meglepi néhanapján vmi finomsággal, a gyerekét miért ne? Nem megtömni akarjuk vele minden nap, nem igaz? :)
2008. aug. 14. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:
63%
Teljesen egyet értek a 2. válaszadóval. Tejterméket lehet adni 6-7 hónapos kortól, pici reszelt sajtot, túrót, natúr joghurtot, aztán szépen lassan a többit. A tejjel kell vigyázni, 1 éves koráig, ha lehet kerülendő, bár véleményem szerint kicsit higítva 10 hónapos kortól már nyugodtan mehet az is. De a túrórudi 5 hónapos korban még nagyon korai. Az, hogy megnyalja, mert Te eszed még nem baj, az én 7 hónaposom is mindent megkóstol, amit nem lehetne...:-), de úgy gondolom, ezzel nem ártok neki, hiszen elenyésző a mennyiség. És én adni fogok neki túrórudit, ha már ehet nasit, sokkal jobb, mint a MARS és társai. Persze a szabályok betartásával, naponta egy csoki és evés után. Ezeket a dolgokat gyerekeknek találták ki és utálom, ha túlzásokba esnek a reform életmóddal kapcsolatban, senki nem répával rohangált gyerek korában a vásárban, hanem vattacukorral, szép is lett volna...!:-)
2008. aug. 14. 16:11
 5/6 anonim ***** válasza:
68%

A második válaszolónak CSAK abban van igaza,hogy lehet adni túrót, savanyított tejterméket ,sajtot 1 éveskor alatt. Méghozzá 8-9 hónapos kortól. Szóval NEM 6 hónaposan, pláne nem a kérdésben szereplő 5 hónaposnak.

Szóval majd adhatsz ha itt lesz az ideje, de én inkább simán csak a túrót adnám, a túrórúdin nem csak a csoki van, hanem cukros is. még nem kéne hozz szoktatni.

Dietetikus

2008. aug. 14. 16:59
 6/6 anonim válasza:
Az én babám 2 hét múlva lesz 8 hónapos, de már 6 hós kora óta eszik danone gyümölcs joghurtot...az orvos mondta, hogy ne adjunk már neki tápot (sajnos a tejem 5 hósan elfogyott) és próbáljuk meg a joghurtot azóta már evett minden félét és most gondolkoztam el a túrórudin én szerintem adok neki.
2010. júl. 6. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!