Ekcéma a babám arcán. Vki fel tud világosítani, hogy mi az ekcém aés mitől alakul ki? A doki nem mondott semmit, csak adott egy krémet, ami nem ugy tűnik, hogy használ.
SZia!
Kislányomnak a nyakán jött ki 2 ekcémás folt. Kiderült allergiás a frottír anyagra. A doki nénink Elocom nevű kenőcsöt írt fel. Pár nap alatt elmúlt, de csak napi 1x lehetett kenni, mert szteroidot tartalmaz!.
Nem használsz valami új mosószert vagy új "anyagot" (mint nekünk az új frottir hálózsákja), amire allergiás lehet a babád?
21 hós kislány anyukája
előző
Fiam 10 éves ekcémás, doki szerint kinövi.
Apjának, nagyapjának is van, állítólag öröklött.
Nem tudom, én magamat is okolom, mert korán elkezdtem hozzátáplálni.
Kisfiamnak atópiás dermatitisze van, ami magyarul örökletes ekcéma. Tőlem örökölte...
Bőrgyógyász mondta, nem mindig külső tényező okozza, lehet genetika is a háttérben.
genetikai,mosószer, étel stb okozhatja
Ne aggódj, kinőheti. Kisfiamnak kb 3 hós korától 1 éves koráig volt. Mi Eucerin olajos tusfürdőt használtunk, az rendben tartotta neki. Kislányomnak pedig nivea fémtégelyes vált be rá. Biztos viszked, de ezen kívül gondot nem okoz. Nekünk jön-megy. Pedig csak anyatejes.
Hallottam olyan orvosi véleményt is, hogy nem szabad szteroidos krémmel kenni, mert így "távoznak" a káros anyagok a szervezetből, és ha elfedjük, és gyógyszerezzük, akkor jöhet ki pl felsőlégúti probléma stb a babánál. Szóval én legtöbbször csak krémezem neki. Eucerin krém, vagy Nivea fémtégelyes krém. Így is pár nap alatt elmúlik. Ha makacsabb akkor teszem rá a doki elocom-hidrofil krémjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!