Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos a babám,2 napja...

2 hónapos a babám,2 napja állandóan sír! A védőnő azt mondja, hogy hagyjam sírni. Ezt kb 10 percig bírom is, de utána muszáj felvennem. Valami tanácsra lenne szükségem, hogy hogyan tudnám megoldani a helyzetet, mert így semmit sem tudok csinálni?

Figyelt kérdés
2010. jan. 28. 13:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szia

Szintén 2 hónapos a kisfiam, vagyis pár nap múlva lesz annyi.

Nem értem, hogy 80 gramm az adag. Ez nagyon kevés! Vagy hány kiló a baba? Hányszor eszik egy nap? Tápszeres?

Mennyit alszik? Levegőzés?

Nálunk délután van sírás. Olyankor be a babahordozóba és viszem a levegőre.

Ha tudok, segítek, írj akár privit is.

2 gyerkőcös anyuka vagyok

2010. jan. 28. 14:58
 12/19 A kérdező kommentje:
Szia. Nem látom a privát címedet, ezért nem tudok írni neked. 4,4 kg a drágám. Naponta 5-6 alkalommal eszik. Naponta, kétnaponta sétálunk kb 2 órát.
2010. jan. 28. 15:09
 13/19 A kérdező kommentje:
80 g/ étkezés. Anyatejes a drágám, az alvása változó. Valamikor a felél napon keresztül alszik, valamikor szinte semmit (csak éjszak)
2010. jan. 28. 15:15
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ma nekem is többet sír két hónapos fiam. Eddig is hasfájós volt, és rengeteget sírt, már kb. 2 hete normalizálódott a helyzet, erre ma megint. De én arra gondoltam, hogy azért, mert 9-kor felkelt, azóta most aludt el.

Szóval nálunk akkor is sírás van, ordítás, ha már aludna, de nem tud. Ilyenkor sír, sír, közben a kezemben van, és egyszercsak hirtelen elhallgat és beájul.

Én a hóesésre fogom, a múltkor is ekkor volt ilyen nehéz vele.

Eleget alszik a babód napközben? Ha két napja sír, lehet az időt nem bírja, vagy tényleg a hasa.

Nálunk is volt egy hónapja kb. hogy azt hittem kihívom az ügyeletet.... de ők is mit tudnának csinálni? A sírásra meg van egy csomó praktika, ötlet, de végesek ezek, mindig mindenki ugyanazt mondja, de tuti megoldás sokszor sajnos csak a türelem és a babusgatás...

Én sem hagynám sírni, csak amikor egyértelműen hiszti, nálunk ez kb. 1-2-szer volt még eddig, de akkor sem bírtuk 5 percnél tovább... de valamikor enni is kell... na,kicsit elkalandoztam.

Szóval kitartás!

2010. jan. 28. 15:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
én picim akkor csinálta ezt, mikor a pocija fájt, és akkor amikor annyira álmos volt, és nem tudott aludni. Én babakocsiban tologattam itthon, míg elaludt :o)
2010. jan. 28. 15:37
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha szerinted nem fáj semmije, lehet tényleg csak a tested melegére,anyára vágyik. Kösd magadra hordozókendővel, ha jobb lesz, ez a baj.
2010. jan. 28. 16:30
 17/19 anonim ***** válasza:
Próbálj több testhelyzetet is. Ha függőlegesben, vagy hason nyugszik meg, akkor nagy valószínőséggel a hasa fáj. Esetleg ültesd egy kicsit hordozóba. Valami csak beválik.
2010. jan. 28. 16:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Azt mondta nekem a gyerekorvos, hogy a testsúly 15%-t kell enniük. Persze vannak jobb és rosszabb napok is. Szóval a Ti esetetekben ez 660 g. Ha 5x-6x eszik ez 400-480 g-t jelent. Tehát nem tarom kizártnak, hogy éhes, pléne, hogy hasfájásra utaló jeleket nem mutat. Az én babám is majdnem 2 hónapos és 5 kg. Átlagban 120-130 g-ot eszik, de evett már 200-at is. Ráadásul én úgy tudom, hogy 6-8 hetes koruk körül megnő az igényük, és lehet, hogy Nálatok ez most következett be.
2010. jan. 28. 18:01
 19/19 A kérdező kommentje:
Sikerült, végre alszik, és nyugodt. Igaz, hogy az én kezem leszakad ;-)))) (hordozóban kellett hintáztatni). Remélem ez legközelebb is beválik. Köszönöm a segítséget!!! Remélem mindenki hamar túllesz ezen az időszakon és rengeteg mosolygós babánk lesz.
2010. jan. 28. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!