Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első cipő járás, tényleg nem...

Első cipő járás, tényleg nem érdemes használtat venni?

Figyelt kérdés
A védőnő azt mondta, hogy bármiben a használtat ajánlja kivétel, amikor már menni tudó babának kell cipőt venni. Horror áron vannak a cipők, magunknak sem szoktam ennyiért venni. Nem értem az okát, hogy miért kell új? Azt mondta, azért mert eldeformálódik, ha egy másik gyerek kitapossa. De hogyan tudja egy gyerek úgy kitaposni, mikor alig hordja szinte? Ti mit gondoltok?
2014. nov. 12. 10:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Hat eleg vegyesek a velemenyek, kar h nincs egyseg
2014. nov. 12. 11:27
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

Én úgy csinálom, hogy veszek egy jót újonnan, amit hord, és mellé egy márkás, jó állapotú használtat, ami arra van, hogy ha a másikkal történik valami (beázik, összekeni, elszakad), akkor tudjak mit ráadni.

Nekem is azt mondták, hogy a cipő nagyon fontos, én megveszem neki a normálisat, egyelőre nem kellett olyan sok. Egyelőre egy tavaszi cipője volt, amit alig használt, mert még nem tudott rendesen menni, most van egy, ami tényleg használatban van, és télre kapott egy béleltet. Nem vásárolok össze-vissza.

2014. nov. 12. 12:25
 13/17 anonim ***** válasza:
55%
Én semmit nem vettem még a gyereknek eddig kb és már 2 éves. Csak cipő az az amit mindig vettem és újonnan. Minden más húgom után van,vagy apuék vettek börzén,lidl-ben.És nem vennék továbbra sem használtan cipőt.Szerintem még magamnak sem,nem hogy a gyereknek. Deichmannba van már 4 ezerért is,téli meg 6 ezerért. De most csizmát én Lidl-ben vettem 3599-ért idén,és tavaly is onnan vásároltam meg neki.Az idei őszi cipője az eddigi legdrágább,ez 4790 volt a CCC-ből.Nyári szandálja akciókor lett véve Deichmannba 3350 forintért.Előző cipője,ami nyár eleji az 4 ezer volt szinték deichmannból.
2014. nov. 12. 12:29
 14/17 anonim ***** válasza:
55%

Én 30 éves vagyok. Kb.15-16 éves koromig csak használt cipőt kaptam. Most lúdtalpas vagyok, görbe a hátam és gerincproblémáim vannak. Természetesen nem tudom igazolni, hogy ettől, de lehet nem lenne ennyire gáz ha kapok rendes új cipőt és nem csak másoktól örököltet.

Most voltam a Deichmannban cipőt venni, volt egy csomó akciós 18-20-as sportcipő 2-3000 Fortintért (többféle márka is volt).

3-4 havonta növi ki, de ha nem nőné ki,amúgyis kéne venni egyet, hisz májusban 20 fokban nem tudja már a januárban vett kiscsizmát hordani. Szóval ha nem nőné ki, akkor is kéne a szezonnak megfelelő cipőt venni, ezért nem értem miért baj ha addigra kinövi.Pont egy évszakra elég egy cipő. Nem járhat nyáron bakancsban vagy ősszel az esőben szandiban.

Szerintem ne ezen spórolj, esetleg próbálj meg több időt szánni a keresésre, nem csak méregdrágán lehet venni.

2014. nov. 12. 12:35
 15/17 Julie S ***** válasza:
55%

A Deichmannban szokott akcioban lenni, ha utolso par az adott darab. Mi igy vettunk Elefantent felaron.

Es vettunk hasznalt ujszerut is (szinten Elefanten, de ez mar kovetkezo meret, nem ebben kezdte a jarast). Babakocsizashoz hasznaltak csak, latszott is rajta, hogy nem jartak a talpan. Szobaban sem hiszem, hogy hasznaltak volna, mert teli, belelt cipo.

Szoval ki kell fogni. Mi sem szivesen koltottunk volna tizezreket arra, hogy 2-3 honapig hasznalja.

2014. nov. 12. 13:08
 16/17 anonim ***** válasza:

3fiam van, és tesómnak is szintén, és igenis örökölnek egymástól a gyerekeink cipőket. De látni lehet egy cipőn, hogy milyen az állapota. Ami nagyon le van strapálva, azokat kinti cipőnek szokták még hordani- mert iszonyúan szét tudják rugni őket.

A legtöbb cipőjüket azért újonnan vásárolom, és egymás között is átadódnak, de ha pl a nagynak vettem egy bakancsot amit egy szezonban hord, azt még a középsőre ráadom mégegy szezonra. A legkisebbnek meg marad max kintinek, vagy váltócipőnek.

Ezenfelül járunk rendszeresn ortopédiára, és a Mackó tornát is szoktuk csinálni itthon - lúdtalptorna.

A középső gyerekem kicsit lúdtalpas még, de nem veszélyes.

A legkisebbre egyébként 2éves koráig csak puhatalpú cipőt adtam. (télen nyilván volt télicsizmája) A Little Blue lamb cipőket használta sokáig, és neki most 3éves korára egyátalán nincs lúdtalpa.

EGyébként nekünk a legtöbb cipőnk DD.Step, nagyon elégedettek vagyunk velük.

(DD.stepet is vettem már vaterán használtan féláron, de látszódott, hogy nagyon újszerű állapotban volt. Írta is az eladó, hogy szinte azonnal kinőtte a gyereke, mikor megvették neki)

Szóval igaza van annak a híres neves ortpédusnak szerintem is, hogy nem kell túlzásokba esni.

2014. nov. 12. 13:31
 17/17 anonim ***** válasza:
70%

Sose vennék használt cipőt ahogy használt pizsamát,alsóneműt matracot sem pl.

Annyira nem drága,amíg csak álldogál nem tud járni addig nem kell rendes cipő,de ha már jár akkor igenis új cipő kell a lábára mióta horror ár a 7-10e Ft egy cipőért?

2014. nov. 12. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!