Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Árt a babának a szilva?

Árt a babának a szilva?

Figyelt kérdés
Tavasszal lesz fél éves a babám, mondtam anyósnak, tegyen a fagyasztóba szilvát, mert náluk van sok és majd jó lesz hozzátápláláskor a babynek. Leteremtett, hogy mit képzelek, az olyan egedetlen szélgörcsöket csinál, hogy csak na! Igaz ez? Tettem már el barackot, körtét, meggyet, cseresznyét, ezek közül egyik sem jó valami miatt?
2008. aug. 13. 18:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia, mond meg anyósodnak, hogy nem a legelején adnád a szilvát, hanem amikor már lehet ennie! Először barackot, almát szoktak adni a babáknak! Ha tápszeres akkor 4 hónaposan lehet elkezdeni a hozzátáplálást, ha anyatejes, akkor 6 hónaposan! Amúgy jó, hogy tettél el a fagyasztóba, mert akkor tavasszal nem a méregdrágát kell majd megvenned, hanem csak előkapod és kiolvasztod neki!

Jó babázást, anyósodat meg nyugtasd meg, hogy időben fogod odaadni, nem előbb!

2008. aug. 13. 19:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem hogy tetted el a gyümiket? Csak simán lefagyasztottad? Mi is tavasszal leszünk fél évesek. :)
2008. aug. 13. 19:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem még nem született meg a babám, úgyhogy csak azt tudom, amit olvastam: eleinte érdemes almával, sütőtökkel kezdeni, a körte sajnos nagyon allergén, emiatt jobb később megbarátkozni vele. A szilva elvileg hashajtó hatású, az őszibarack is. (ezt a védőnőtől tudom). Ha az anyós személyes tapasztalatból mondta a szélgörcsöket, lehet, hogy csak az ő hasa nem bírja...
2008. aug. 13. 19:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, én sem úgy gondoltam, hogy egyből azzal indítok, csak amikor már lehet. Szóval akkor tegyek el, jó lesz az még.

Egyébként én a meggyet, cseresznyét alaposan megmostam, a körtét, barackot megpucoltam és összedaraboltam negyedekre és zacsikban fagyasztottam kis adagokban. Remélem ízleni fog a kisfőnöknek majd ha eljön az ideje!

2008. aug. 13. 19:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Eddig eszembe sem jutott ez a fagyasztásos módszer,teszek el én is,így legalább nem a méregdrága külföldi vacakot kell megvenni.
2008. aug. 13. 19:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem télen lesz fél éves a babám,és én már telepakoltam barackkal,cukkínivel,meggyel,szilvával a fagyasztót.7 hónapos kortól lehet adni.De mivel a hozzátáplálás nagyon lassú folyamat,ezért lehet,h 8-9 hónapos lesz mire eljuttok odáig,h szilva.Miután a gyermeked megszületett,kapni fogtok egy gyermekegészségügyi kiskönyvet annak a közepén van egy hozzátáplálós táblázat,ami nagyjából jó irányelveket ad a hozzátáplálás menetére.

Ha lefagyasztod,mindig konyhakészen,adagokra bontva tedd,így nem kell felolvasztani mindent,meg sokat pepecselni vele.

A cseresznye meggy is puffaszt,de mir oda juttok már valószínűleg mászni fog,erősebb lesz a hasizma,és nem viseli meg annyira 1-1 puki,mint az elején.

2008. aug. 14. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!