Mászás után mikortól kezdenek járni a babák? Hátráltatja a komp használata? Többet hadjam a földön?
Figyelt kérdés
Mi már 7 hónapos kora óta mászunk és mindenhol felállunk.Most 9 hónapos de még nem akar járni,de a kompot nagyon szereti.2010. jan. 27. 08:41
1/4 anonim válasza:
Szia!
Nem javasolt a bébi komp használata egészségesen fejlődő baba esetén, mert hátráltatja a fejlődésben, nem erősödnek meg az izmai kellőképp. A kompot a mozgásszervi rendellenességgel küzdő babáknak ajánlják, nekik tényleg hasznos, de egy egészséges gyereknek többet árt mint használ, mert olyan testhelyzetbe kényszeríti amire még nincsenek felkészülve az izmai, ízületei.
Olvasd el ezeket!
2/4 anonim válasza:
Én úgy érzem, hogy mindig mindenre kitalálnak valamit mostanában:). Legújabban a komp se jó. Az tény, hogy egy 5-7 hónapos babát nem tennék be a kompba, de ha már elég erős, állni is tud, mászik stb., csak éppen még nem indult el, mi baja történhet tőle? És ha egyedül magától kezd el járni, akkor nem ártalmas a 10 hónapos babának, hogy terheli a lábait? Az én kislányom 10 hónaposan indult el magától, de 9hó-tól már kompba raktam, igaz nem sokáig természetesen. A családban minden gyerekkel ezt tettük és egyiknek sincs semmi baj. Véletlen? És ez már 25 éve volt!!!
3/4 anonim válasza:
a komp nem jó, mert a gíerek nem véletlenül nem jár, azért nem jár, mert még nem érett rá az izomzata. ha erőltetik, deformálódhat. ha napi 10-15 percet benne van, akkor nyilván nem lesz baja. de ha feszt abban van, mert abban jobban elvan, akkor az szeritnem nem egészséges. az én kislányom 8 hónapos és egy hetes volt amikor mászni kezdett, és 11 hós és 1 napos volt, amikor járni, vagyis ez konkrétan azt takarta, hogy 1-2 önálló lépésnél többet is megtett egyszerre, mondjuk 6-7-et. onnantól kb. 2 hét alatt lett olyan ügyes, hogy valóban "járt".
4/4 A kérdező kommentje:
Nincs egész nap a kompban kb napi 2-3 órát amikor olyan dolgom van hogy nem merem egyedül a földön hagyni.(wc...stb)Az nem ártalmas nem?
2010. jan. 27. 09:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!