Van itt olyan anyuka, akinek a gyermekének 1 éves kora után változott meg a szemszíne? Nem árnyalatra, hanem teljes színváltozásra gondolok.
Elméletben lehetséges, sok emlősnek világos kék a szeme születéskor, később megváltozhat.
Embereknél van olyan, hogy folyamatosan két szín között váltakozik életük során. :)
Cicáknál gyakori, hogy kék szemmel születnek de később sárga vagy zöld szemük lesz.
A babaàk nagy rèsze kèk szemmel születik, elmèletileg 6hónaposkorra kialakul a vègleges szín, de mindig vannak kivètelek :-)
Nagyon nagyon ritka az higy 1 èves kor utàn vàltozzon.
Köszönöm első a cicákról szóló információt, de nekem embergyermekem van :))
Én is úgy hallottam, hogy ez ritka, ennek ellenére a 15 hónapos lányom eddigi kék szemében pár hete barnás csíkok jelentek meg, és egyre több van belőle... ebből gondoltam, hogy lehet be fog barnulni teljesen a szeme ... ?
A keresztlanyomnak 1 evesen meg kek szeme volt, a fenykepeken vakit, de mar csak ott :) majdnem fekete szeme lett, annyira sotetbarna. A barati tarsasagban tobb fiunak is kesobb barnult be es van olyan kislany, akinek szinten 1 eves kora utan valtozott a szemszine, neki nem barna lett, hanem nagyon kulonleges, kivul barna, belul kekesszurke, kozepen sarga, hasonlot sem lattam meg.
Egyebkent nagyon nem igaz, hogy feleves korig valtozik csak az ember szemszine (szemeszek a szuleim).
Nekem első gyerekemnek az újszülött szürke szeme 10naposan már gyönyörű sötétbarna volt.
A másodiknak az újszülött szürkéskék szeme kiszürkült és világosszürke volt neki másfél éves koráig. Utána kezdett zöldülni-barnulni végül két éves korára lett neki barna szeme, de nem olyan szép sötétbarna mint a tesójának, hanem világosabb.
A harmadik kék szeme már 2,5éve kék, pedig nagyon sokáig vártam, hogy majd ő is elkezd barnulni, de talán ő kék marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!