Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A baba nevének kiválasztásakor...

A baba nevének kiválasztásakor mennyire kell figyelembe venni az anyósod kifogásait?

Figyelt kérdés

A férjemmel megbeszéltük, ha fiú, Ő dönt, ha lány, akkor én. Rég elterveztem, hogy a lányomat Eszternek szeretém nevezni, a férjemnek sem volt ellene kifogása, eldöntöttük. Erre jött anyósom, hogy van egy Eszter nevű ismerőse, akit ki nem áll, direkt így nevezem el, holott ezzel Őt megbántom, nagyon nehéz lesz feldolgoznia, hogy így hívják, stb.. Mondtam, hogy 1. nekem elég a gyerek apjával megegyezni, 2. évek óta ezt a nevet szeretném a lányomnak, tehát nem bosszantás, semmi köze az Ő személyes konfluktusaihoz. Erre mondta, hogy még jó, hogy nem a férje volt szeretőjéről nevezem el, mire visszakérdeztem, hogy mert akkor mi lenne? Olyan nevet adunk Neki, ami nekünk tetszik, megfelel, nem? A válasz, hogy szemtelen és tiszteletlen vagyok. Erre mondtam, hogy akkor el lehet menni a házamból.

Szerintetek? Hülye vagyok?

2014. nov. 2. 00:03
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, én tényleg nem pontoztam senkit.

Annyit még azért reagálnék, hogy miért is kell hallgatnom a saját házamban, hogy szid? Szerintem normálisan elmondtam, megindokoltam Neki, erre meg lebunkóz. Biztosan az anyós-meny kapcsolatokban a meny is hibás, de én sem megyek Hozzá és ha valami nem tetszik, akkor elkezdem mocskolni, nem? És ha Ő ilyenkor kidobna, az gondolom rendben lenne... Semmi olyat nem várok el Tőle, amit én ne teljesítenék az Ő irányába.

Egyébként meg azért döntöttem a határozottabb fellépés mellett, mert ha most engedem, hogy beleszóljon mindenbe, akkor mi lesz később?

Amúgy jóban vagyunk, akkor kicsit duzzogott, azóta lecsengett. És nem is hozta fel a témát, volt is már nálunk többször, látom, hogy kicsit visszább vett. Szóval bunkó voltam vagy nem, a helyzet akkor is jobb lett.

2014. nov. 4. 09:34
 22/22 anonim ***** válasza:
Helyes, hogy nem vagy nyámnyila és jól megmondtad neki. :)
2015. márc. 22. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!