Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A baba nevének kiválasztásakor...

A baba nevének kiválasztásakor mennyire kell figyelembe venni az anyósod kifogásait?

Figyelt kérdés

A férjemmel megbeszéltük, ha fiú, Ő dönt, ha lány, akkor én. Rég elterveztem, hogy a lányomat Eszternek szeretém nevezni, a férjemnek sem volt ellene kifogása, eldöntöttük. Erre jött anyósom, hogy van egy Eszter nevű ismerőse, akit ki nem áll, direkt így nevezem el, holott ezzel Őt megbántom, nagyon nehéz lesz feldolgoznia, hogy így hívják, stb.. Mondtam, hogy 1. nekem elég a gyerek apjával megegyezni, 2. évek óta ezt a nevet szeretném a lányomnak, tehát nem bosszantás, semmi köze az Ő személyes konfluktusaihoz. Erre mondta, hogy még jó, hogy nem a férje volt szeretőjéről nevezem el, mire visszakérdeztem, hogy mert akkor mi lenne? Olyan nevet adunk Neki, ami nekünk tetszik, megfelel, nem? A válasz, hogy szemtelen és tiszteletlen vagyok. Erre mondtam, hogy akkor el lehet menni a házamból.

Szerintetek? Hülye vagyok?

2014. nov. 2. 00:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősék a gyerek születéséig nem árulták el senkinek a választott nevet. Jó taktika, így max. javaslatokat tehetnek a rokonok, barátok, ismerősök, de nem szólnak bele a választásba.

Egy hete beszéltem anyámmal hogy milyen nevek tetszenek, a 3 lánynévből kettőt kapásból leszólt, hogy milyen béna. Felmerült bennem, hogy csakazértis azt a nevet választjuk.

2014. nov. 2. 09:22
 12/22 anonim ***** válasza:
Nalunk ket nevbol nem tudtunk valasztani, ezert megkerdeztuk a csaladot es ugy dontottunk. Amugy semmi kozuk hozza, de nekunk segitettrk. Anyosom amugy magarol nevezte volna el ha lany :-D!
2014. nov. 2. 09:56
 13/22 anonim ***** válasza:
Semmi köze hozzá. Anyukám amíg meg nem született a lányunk addig naponta kérdezgette, hogy "biztos hogy Adél lesz?, Nem gondoltátok meg magatokat?" Na ebből tanultam a kis tesónál senki nem fogja tudni a nevét csak amikor már megszületett. Amúgy Adél lett :D
2014. nov. 2. 13:03
 14/22 anonim ***** válasza:

Semmi köze hozzá. Biztos vagyok benne, hogy annak idején Ő sem engedett beleszólást, hogy nevezze el a fiát, ha mégis, akkor az az Ő baja.

Mi, pont ezért nem mondtuk el senkinek a lányunk nevét. Az első, aki megtudta az a szülésznőm volt...furcsa is volt kimondani. :-)

2014. nov. 2. 13:55
 15/22 anonim ***** válasza:

Anyósom lehetne az utolsó, aki beleszólhatna a név választásba.

Apukám elég érdekes... kritikus ember. Amikor közöltük, hogy hogy fogják hívni a kisfiúnkat, láttam rajta hogy nem volt elragadtatva de megerőltette magát és begyakorolta a nevet, elfogadta. Eszébe sem jutott nekiállni kötöszködni mert tudta hogy ebbe tényleg nem szólhat bele.

Sz.ard le anyósodat meg a véleményét is!!!!!

2014. nov. 2. 14:30
 16/22 anonim ***** válasza:

Pont semmi köze hozzá senkinek a férjeden kívül :)

Mi éppen ezért, hogy senki ne csesztethessen, nem mondtuk el előre senkinek, hogy mi lesz a baba neve, csak bejelentettük, hogy .... Regina megszületett, akkor már nem lehetett beleszólni.

2014. nov. 2. 14:51
 17/22 anonim ***** válasza:
Semmi, de semmi köze hozzá, vagy joga, hogy beleszóljon. Annak adjon nevet, akit ő csinált, már bocs. Igazatok van!
2014. nov. 2. 15:17
 18/22 anonim ***** válasza:

Semmi köze hozzá.

Most nálunk is ez a téma, anyós összeírta az általa favorizált neveket, hogy ezek közül szeretne unokát, válasszak.. az én kedvenc neveimre pedig húzta a száját.

A másik húzása az volt, amikor a sógornőmék egyke gyerekéhez illő nevet erőltette (tehát pl. ő Péter, akkor legyen a miénk Petra), ez még bosszantóbb volt, nem ő a testvére, mi közünk a nevéhez, meg ha 2 gyerekünk lesz hogy néz ki, hogy az egyikük az unokatesóhoz illik... ráadásul nem is tetszik az a név.

2014. nov. 2. 16:50
 19/22 anonim ***** válasza:
Nekem az anyukám állított egy olyan kérdéssel oda, hogy ugye mi nem fogunk olyan nevet választani, ami nekik nem tetszik?? Mondtam, hogy de, ha nekünk tetszik, akkor nem lesz perdöntő, hogy kinek nem. A kislányom nevére azt mondta elsőre hogy nagyon csúnya név (jelzem: Grétának hívják) azóta már nem is emlékszik erre a kijelentésére.
2014. nov. 2. 21:58
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
9-es voltam:KÖSZI A LEHÚZÁST!!!!Azt látom a gyakori kérdések és válaszok pontrendszerében,hogy aki a másik oldal véleményét is beleveszi a válaszba annak legyalulják a pontját!Nem lehet és nem is érdemes ököllel nekimenni a dolgoknak és a családunkat meg kell kímélni a felesleges atrocitásoktól!!!Egy név választás minek minősül a komolyabb dolgokhoz képest? No és az ettől súlyosabb dolgokat hogyan oldjátok meg?????
2014. nov. 3. 02:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!