A baba nevének kiválasztásakor mennyire kell figyelembe venni az anyósod kifogásait?
A férjemmel megbeszéltük, ha fiú, Ő dönt, ha lány, akkor én. Rég elterveztem, hogy a lányomat Eszternek szeretém nevezni, a férjemnek sem volt ellene kifogása, eldöntöttük. Erre jött anyósom, hogy van egy Eszter nevű ismerőse, akit ki nem áll, direkt így nevezem el, holott ezzel Őt megbántom, nagyon nehéz lesz feldolgoznia, hogy így hívják, stb.. Mondtam, hogy 1. nekem elég a gyerek apjával megegyezni, 2. évek óta ezt a nevet szeretném a lányomnak, tehát nem bosszantás, semmi köze az Ő személyes konfluktusaihoz. Erre mondta, hogy még jó, hogy nem a férje volt szeretőjéről nevezem el, mire visszakérdeztem, hogy mert akkor mi lenne? Olyan nevet adunk Neki, ami nekünk tetszik, megfelel, nem? A válasz, hogy szemtelen és tiszteletlen vagyok. Erre mondtam, hogy akkor el lehet menni a házamból.
Szerintetek? Hülye vagyok?
Nulla köze van hozzá:)
Nekem is van Eszterem.
Az anyós, após, testvér, a család kutyája, macskája egész pontosan 0%-ban pofázhat ebbe bele.
A pároddal ketten döntitek el. Én úgy b****tam volna ki ezek után az anyósomat, hogy egy életre megtanulta volna mibe ugathat bele és mibe nem...
Én a kölcsönös egyetértés és egymás tiszteletének a híve vagyok.. de ezt a kifogást semennyire nem venném figyelembe. Ez olyannyira személyes dolog, hogy anyós ebbe ne szóljon bele. Nekem a saját anyám kifogásolta az én lányom nevét (mondván, hogy az az egy ilyen nevű k.r.
va lett, és nehogy már ezt a nevet adjam neki). Hát pedig azt a nevet kapta! :D Anyám megbékélt a névvel és már teljesen elfelejtette amit előtte mondott. A nevet új értelemmel és érzelemmel töltötte meg az unokája.
én diplomatikusan ráztam volna le
és megnyugtattam volna valamivel, hogy csak meg kell fordítani a dolgot és még örülhetne is neki, hogy pont Eszter(habár rólam is neveztek már el gyereket, az exem a párjával, engem büszkeséggel töltött el, szóval nemtom anyósnak hogy lehetne mégis más színben feltüntetni)de természetes, hogy ő csa javaslatot, tanácsot tehet, kérhet a döntés joga nálatok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!