Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem érzitek magatokat "butának...

Nem érzitek magatokat "butának" amióta otthon vagytok?

Figyelt kérdés

Már több mint 2 éve itthon vagyok,első gyerekkel ,de egyre rosszabbnak érzem a helyzetet.Néha már annak is örülök,ha a nevem le tudom írni.Komolyan sokszor bénának érzem magam ha társaságban nem tudok megszólalni.

Úgy érzem mindenről lemaradok,és nem tudok semmit,egyre h...nek érzem magam.

Egyre jobban szorongok is sokszor emberek között.

2010. jan. 26. 16:35
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

De,pontosan tudom,hogy érted ezt!

Butit az anyaság.

2010. jan. 26. 16:38
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

De jó hogy írod én is ugyan ezt érzem,

Már nem forog a nyelvem,csak babásan.

2010. jan. 26. 16:39
 3/10 anonim ***** válasza:
62%

Ez tényleg így van.Az ember otthon jobban elengedi magát, aztán társaságban nem is tudja már mit mondjon, csináljon.

A gyerek előtt fősulira jártam ahol az ember megtanul választékosan szépen beszélni.Na ez mind elmúlt!!!Visszafejlődtem.Legalábbis úgy érzem.Pont így van ahogy leírtad.

2010. jan. 26. 16:56
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
Én nem érzem magam butábbnak. Sőt még okosabbnak is, mert egy csomó mindent megtudtam a gyereknevelésről, a gyerekek fejlődéséről, terhességről, szülésről stb amit eddig nem tudtam. Társaságba nem járok, de hogy őszinte legyek nem is hiányzik. De ha járnék szerintem hozzá tudnék szólni jó pár témához (nem csak a babás dolgokhoz), mert naprakész vagyok, én is nézek tv-t, szóval nagyjából képben vagyok, meg jó beszélőkém is van.:) Otthonülős lettem mióta anyuka vagyok, elmegyek a boltba, postára ahová épp kell és nekem ez bőven elég, nem hiányzik a nyüzsgés meg a sok idegesítő ember. Pedig az előtt társasági ember voltam, még bulizni is jártam nem is keveset. Talán azért van ez, mert éppen eleget talán még sokat is csavarogtam és meguntam, most egyáltalán nem hiányzik. Néha meglátogat egy-két barátnőm és nekem ez így pont elég. Lehet később ha visszatérek a munkába nehéz lesz visszarázódni mert 3 év azért mégis hosszú idő, de most még nem érzem ennek a hatását. Majd 1 év múlva ismét írok választ erre a kérdésre és majd össze tudjuk hasonlítani :)
2010. jan. 26. 17:07
 5/10 anonim ***** válasza:
42%

Én nem érzem magam butának, nem is vagyok az...

Olvasom a HVG-t, nézem a híradókat, olvasom a neten a híreket, naprakészebb vagyok, mint a környezetem.

Ez nem az anyaság kötelező velejárója, hogy a körülötted lévő világról tájékozódj, ez alapvető saját igény...

2010. jan. 26. 18:31
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
Mégcsak egy éve vagyok ittthon, de folyamatosan figyelemmel követem a munkahelyemen történteket, figyelem a sajtót, neten rengeteg hírt elolvasok. Én semmit nem érzek, hogy elhülyülnék, vagy ilyenek.
2010. jan. 26. 18:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
7 éve vagyok itthon a gyerekekkel,mégsem érzem azt,h elbutultam volna.Ahogy más is írta,rengeteg mindent lehet tanulni,a netről könnyű naprakésznek lenni,nem kell újságokat hajkurászni.Engem sok minden érdekel a rózsakeresztesektől a keresztszemes hímzésig,a neten szoktam kutatni az engem érdeklő témákban.Könyvtárba is járunk a gyerekekkel,ők a gyerekrészen válogatnak,aztán amíg nézegetik a zsákmányt,én a felnőttrészen.Társaságba nemigen járunk,van egy fórumozó társaságunk akikkel 4,5 éve együtt vagyunk,és már régen nem csak babás dolgokról beszélgetünk.:)Nagyon jól ki lehet használni ezt az otthon töltött időt.
2010. jan. 26. 19:29
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

én értem mire gondolsz!:) attól hogy az ember olvas újságot és nézi a híradót, akkor sincsen emberek között.

Én is sokszor azon kapom magam, hogy úgy el vagyok csigázva, hogy a boltbon alig tudom kinyögni, hogy kérek 10 dkg párizsit...:))) sokkal nehezebben megy a gondolkodás is, de szerintem ez természetes, kiestünk abból a pörgésből amiben voltunk. Viszont gondolj arra, hogy a társaságból valószínűleg te vagy a legjobb szervező és legkeményebb csaj, akkor is ha nem mindig sikerül kimondani az összetett mondatokat...:)))

2010. jan. 26. 19:37
 9/10 anonim ***** válasza:
81%
én még azt is észrevettem, hogy ma csökkent a jegybanki alapkamat... :D szóval...
2010. jan. 26. 21:35
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg egy kicsit elszakadni otthonról barátnő mozi ebéd stb.
2010. jan. 27. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!