Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehetne egyszerre...

Hogyan lehetne egyszerre altatni a tesókat?

Figyelt kérdés

3,5 és 1,5 éves fiaim vannak, egy szobában alszanak, a kicsi még kiságyban. Eddig úgy aludtak, hogy a kicsit tettem le előbb, de jó ha fél óra múlva elcsendesedik és el tud aludni. Ha egyszerre teszem le őket (mert néha jelzi a nagy hogy ő is lefeküdne), akkor az van, hogy szórakoztatják egymást, vihorásznak, dumálnak, a nagy fel-felpattan az ágyából és szalad egy sort a szobában, amitől viszont a kicsinek is mehetnéke támad és jönne ki ő is a kiságyból, kezdődik a nyűglődés.

Szóval akármilyen fáradtak is, valahogy nem megy az egyszerre fektetés. Eddig megoldottuk az egyesével való altatást ahogy fent írtam, de hamarosan érkezik a kistesójuk, és nem tudom hogyan hagyhatnék egy 3,5 évest egyedül egy picivel, amíg a középsőt altatom (nyilván sehogy), ezért gondoltam, hogy a 2 nagynak jó lenne már egyszerre feküdniük.

Bármilyen ötletet szívesen veszek, ti hogyan csináltátok, csinálnátok?

2014. nov. 1. 07:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Csak kontárkodom, mi a másodikat várjuk kis korkülönbséggel, és nagy parám az altatás. Mennyi idő alatt alszik el a nagy? A kicsi mennyire bírja este? Nem lehetne fordítva altatni őket, előbb a nagyot, aztán a kicsit?
2014. nov. 1. 16:25
 12/13 A kérdező kommentje:

A nagy ennyi idősen (1,5 évesen) már ügyesen aludt önállóan, megitta a tejitalt a kiságyban, picit énekeltünk, kijöttem, és ő pár perc alatt aludt is. Most 3,5 évesen sem mászkál ki az ifjúsági ágyából. Bekísérem, elrendezzük a plüsseit, betakargatom, picit mellette maradok simizni, még ébren van amikor kijövök, de szépen elalszik magától.

De: ha a kicsi ébren van és nevetgél vagy beszél vagy motoszkál, akkor a nagy sem marad meg az ágyban.

A kicsi bírná szerintem tovább is, de őt még nem hagyhatom egyedül kint a másik szobában, illetve a nagy sem aludna el bent, ha hallaná a kicsit a másik szobából.

Nem lenne semmi gond, ha a kisebbikem is olyan szépen és gyorsan aludna el már önállóan, mint ilyen idősen a nagyom.

Csak kontárkodom, mi a másodikat várjuk kis korkülönbséggel, és nagy parám az altatás. Mennyi idő alatt alszik el a nagy? A kicsi mennyire bírja este? Nem lehetne fordítva altatni őket, előbb a nagyot, aztán a kicsit?

2014. nov. 1. 17:21
 13/13 anonim ***** válasza:
Feküdj be hozzájuk,és olvass nekik mesét. Nekünk ez bejön.
2014. nov. 1. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!