Hogyan lehetne egyszerre altatni a tesókat?
3,5 és 1,5 éves fiaim vannak, egy szobában alszanak, a kicsi még kiságyban. Eddig úgy aludtak, hogy a kicsit tettem le előbb, de jó ha fél óra múlva elcsendesedik és el tud aludni. Ha egyszerre teszem le őket (mert néha jelzi a nagy hogy ő is lefeküdne), akkor az van, hogy szórakoztatják egymást, vihorásznak, dumálnak, a nagy fel-felpattan az ágyából és szalad egy sort a szobában, amitől viszont a kicsinek is mehetnéke támad és jönne ki ő is a kiságyból, kezdődik a nyűglődés.
Szóval akármilyen fáradtak is, valahogy nem megy az egyszerre fektetés. Eddig megoldottuk az egyesével való altatást ahogy fent írtam, de hamarosan érkezik a kistesójuk, és nem tudom hogyan hagyhatnék egy 3,5 évest egyedül egy picivel, amíg a középsőt altatom (nyilván sehogy), ezért gondoltam, hogy a 2 nagynak jó lenne már egyszerre feküdniük.
Bármilyen ötletet szívesen veszek, ti hogyan csináltátok, csinálnátok?
1. A nagyobb nyilván még nem álmos, amikor a kisebbet fekteted, ezért nincs értelme ezt eröltetni.
2. Ha meglesz a harmadik, akkor azt miért ne hagyhatnád pár percig a nagyobbal? Egy kisbaba majdnem folyamatosan alszik, a nagyobb meg addig nézhet könyvet, rajzolhat, stb. Egy 1,5 éves lefektetése nem tart semeddig, ha a másik gyerek nem szórakoztatja.
3. Ha három gyereked van, akkor van hozzájuk egy apa isvalószínüleg. Ö hol van ilyenkor? Mert a picit meg a nagyot az apával bármikor hagyhatod.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Első időszakban itthon lesz Apa is, de utána a beosztása miatt sokszor csak este 9-re ér haza, én addigra már le szoktam tenni mindkét nagyot.
Hát ez az egyedül hagyás a 3,5 évessel, nem is tudom. Legtöbbször csendben nézi a mesét a nagy addig kint, de amúgy még olyan kis kiszámíthatatlan, van hogy úgy játszik hogy dobálja a játékait, nem lennék nyugodt a pici felől. A kicsi amúgy 8-kor, a nagy 8.45 körül kerül ágyba, ha minden jól megy, ha nem, akkor 9 után. De ő tényleg fáradt már sokszor, oviban nem alszik még túl sokat.
De amúgy igazatok van, lehet a középsőmet kellene megtanítani arra, hogy lámpaoltás és kijövök és aludjon szépen. De sokszor visszasír engem és nincs szívem sírni hagyni.
Kedves utolsó: hát egyszer próbáltuk eddig csak ezt amit írsz:), igaz nem zártuk rájuk az ajtót. Az lett a vége hogy a nagy sokszor kirohangált még a nappaliba, közben a kicsi vonyított (hogy ő miért nem jöhet ki), aztán meg a nagy vonyított, hogy miért kell visszamennie. Aztán együtt vonyítottak még bent egy darabig, utána végül is csend volt, dehát ez azért nem a legideálisabb elalvási módszer.:) Bár lehet csak pár nap lenne és megszoknák?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!