Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egyszerre az ossze tejfog...

Egyszerre az ossze tejfog eltavolitasa nem veszelyes egy 6 eves gyereknel? Altatni fogjak csunyan el vannak rohadva csak par marad meg ami mar kezd kinolni

Figyelt kérdés
egyszere az osszes tejfog eltavoliatasa nem veszelyes egy gyereknel ?
2012. jan. 30. 12:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Annyiban veszélyes, hogy rendezetlenül nőnek a végleges fogak, de azon fogszabályzóval lehet később segíteni.

Az elszuvasodott fogak viszont az ezután növőkre veszélyes, amin jó esetben is csak töméssel lehet segíteni, tehát két rossz közül ez a kissebbik rossz.

2012. jan. 30. 13:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez a kisebbik rossz, igen. Ne haragudj, de hogy romlottak el ennyire? A tejfogakat is ápolni kell rendesen, ez a te felelősséged egyelőre. Remélem, a maradandó fogaira jobban ügyeltek majd.
2012. jan. 30. 14:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Fogszabályozásról feltételen gondoskodjatok.

Rögtön vigyétek fogszabis dokihoz, ahogy begyógyultak a húzás nyomai.

2012. jan. 30. 15:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Abban igazatok van hogy ez a mi hibank !!!!! viszont itt szerintem felre ertes lehet mert biztos en rosszul tettem fel a kerdesemet Szoval tenyleg nagyon sok rohat foga lett de kozte van epp is de a doktorno ugy dontott hogy kihuzza az egeszet csak ugye azt hadja meg ami mar kezd kinolni (ami kb 4 fog ) mert velemeye szerint nincs ertelme ha csak parat kihuzz es utana meg egyszer altatni kenne.Az en kerdesem az volt hogy nem e veszelyes egy 6 evesnek az osszes tejfogat kihuzzni ?Mert azt hallotam igaz felnotnel hogy nem szabad 3 nal tobbet kihuzzni ,azert kerdezem ha valaki tuja hogy tejfognal ez nem ervenyes ?
2012. jan. 30. 16:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Erre írtuk, hogy egyedül a maradandó fogai állására nézve lehet veszélyes.

De én nem engedném, hogy kihúzza, azt meg pláne nem, hogy altassa! Veszélyes az altatás, egy 6 éves gyerek már nem annyira kicsi, hogy ne tudjon együttműködni. Kivéve ha valami betegsége van, de ezt nem írtad.

Tehát az altatás sokkal veszélyesebb, mint az, hogy most kihúzzák neki 16-18 fogát.

És a doktornő a helyfenntartásról mit mondott? Említette a fogszabályozást? Mert ha nem, akkor én a közelébe nem engedném a gyerekemnek!

2012. jan. 30. 17:12
 6/6 A kérdező kommentje:
valoszinu autista azert irom valoszinunek mert meg nem biztos tanakodnak mert vannak dolgok amiben hasonlit az autistakra de van amibe abszolut nem
2012. jan. 30. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!