Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszert adhatok főzelék...

Piroska és a farkas kérdése:

Tápszert adhatok főzelék mellé vagy inkább külön?

Figyelt kérdés
Kislányom 12.15-kor ebédel / főzelék, vagy sütőtök plussz víz vagy tea/, 16.15-kor uzsonnázik alma-banán, plussz víz vagy tea, fél7-kor anyatej, fél9-kor tejpép, alvás. Normális esetben 2-4-ig alszik, az emult napokban viszont fél4-kor aludt csak el, előtte nyugtalan volt. Probáltam itatni, mohon itta a vizet pár korty erejéig, utána sírva fakadt, szerintem csalodott, h csak víz. A fél 7- es anyatejnél meg gyakorlatilag kitépte a kezemből a cumisüveget....mindezekből arra következtetek, h éhes, de nem tudom, mikor és mit adjak még. Arra gondoltam, megprobálok 2-kor adni neki egy kis tápszert, hátha attol visszajönne a nyugodt délutáni alvás, de elbizonytalanodtam, h nem kéne- e közvetlenül az ebéd mellé adnom, mondjuk a víz vagy a tea helyett? Eyébként 8-kor reggel anyatejet kap, és vígan elvan vele ebédig.
2014. okt. 31. 21:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Mennyi idős?
2014. okt. 31. 21:32
 2/6 A kérdező kommentje:
7 honapos.
2014. okt. 31. 22:06
 3/6 anonim ***** válasza:
A főzelékbe tegyél tápszert.
2014. okt. 31. 22:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem muszáj pontosan betartani az időt, amikor éhes, adj neki. Ha jóllakik, utána úgyis elalszik és pihen egy nagyot.
2014. okt. 31. 23:18
 5/6 anonim ***** válasza:

7 hónaposnak szerintem nagyon nem jó ez az étrend.

ennél jóval többet kéne ennie.

ha 8kor reggelizik, akkor kéne 10órai. egy fél alma vagy f banán. a gyümölcs gyorsan bomló szénhidrát, ezzel nem lakik jól, de kell a vitamin, tied meg pont azt nem kap.

és igen, 7 hónaposnak még simán lehetne a főzelék után tápit adni :) mondjuk én nem víz helyett adnám, hanem fél óra múlva, mikor fekteted le, tehát fekvés előtt.

illetve ha van anyatej azt!

vacsit kéne utoljára kiváltani, vagyis pótolni, az sem jó, hogy vacsorára szilárdat kap.

kapjon uzsira tejpépet, a vacsi meg legyen anyatej. a vacsit majd 10 hónapos kora körül vezesd be, főtt ételt, amit ebédre is eszik, ezt fürdés előtt, majd fürdés után alvás előtt továbbra is tej, ez nem is baj ha egészen iskolás korig megmarad!

2014. nov. 1. 00:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi az edigi vàlaszuokat! Kap vitamint hisz uzsonnàra gyümölcs van. Dèlelőtt egyszerűen nem igényli az evést, mert reggel jól lakik. 1 hónappal ezelőttig vicsira is anyatej volt, de elkezdett felriadni éjszakânként - holott egyébként àtalussza - ezért kezdtem el tejpépet adni, hâtha az jobban telíti. Folyékony tejpépet kap, nem kanalazósat. Sajnos közben a tejem egyre fogy, bár még mijndig fejem, h a reggelin kívül legalàbb egy adag legyen.
2014. nov. 1. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!