Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 honapos kislanyom nagyon...

8 honapos kislanyom nagyon csapkod mindent es mindentkit. Hisztizik ha nem arra megyunk amerre o akar. Mikortol mondtatok babatoknak hogy nem szabad?

Figyelt kérdés
En mar mondom neki egy ideje de vagy kirohog vagy elkezd sirni vagy eszre sem veszi.Nem kiabalok csak feljebb viszem a hangom.Nagyon ciki mikor valaki odahajol hozza es o ad neki egy jo kis pofont ugy csapkod vagy lekapja a szemuveget,kikapja a fulbevalot(kicsit is),hajba tep.Mikor fogja megerte ha valamit nem szabad?Amugy nagyon akaratos,makacs kiscsaj.
2010. jan. 26. 11:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Akkor egy hajóban evezünk,ahogy mondani szokták.

Nekem szintén 8 hós a kislányom,és kb egy hónapja csinálja ezt,ha nem tetszik neki valami,időnként pedig csak játékból (mert vigyorog hozzá).

Azt hogy valamit nem szabad,én már azóta mondogatom neki,amióta mászik (kb 5 hós kora óta),mert azóta jut el olyan dolgokhoz amiket tényleg nem szabad. Szintén erősebben mondom,de nem kiabálok,és ha nyúl valamiért elhúzom a kezét. Valószínűleg akkor pl még nem is értette hogy mit akarok,de megszokta hogy olyankor milyen a hanglejtésem és megszokta hogy elveszem a kezét. Mostmár tudja ezeket. Ha azt mondom nem szabad nem csinálja.

Egy kivétel van ezalól: (és itt kanyarodok vissza a te témádhoz),és ez az emberek csapkodása,csípve-markolása. Erről nem tudom leszoktatni/lebeszélni még így sem,hogy elég korán megtanítottam neki hogy vannak dolgok amiket nem szabad. Ebből gondolom,hogy ez valami életkori sajátosság. Nem nagyon tudok vele mit kezdeni,mert azt hiába mondomneki hogy ez fáj annak akit csapkod,nem érti még :-(

Annyit teszek,hogy ugyanúgy mondom hogy nem szabad és elveszem onnan a kezét...előbb utóbb csak változik a helyzet.

2010. jan. 26. 11:39
 2/2 anonim ***** válasza:
A fiam pont ezt csinàlta ilyen idősen. Te mennyire vagy indulatos? Csapkodod a kanalat ha mondjuk nem eszik vagy olyat tesz, ami nem okés? Dobálod a cuccokat, mikor pakolsz? Mert én ilyen voltam!őszintén szólva ezek tanult dolgok. Aztán elkezdtem lassitani magamon, nem csapkodni, finom mozdulatok....és az ő csapkodása is eltűnt, vagy mondhatni ritka lett! Amikor arcul csapott, lefogtam a kezét és mondtam, hogy se anyát se apát nem csapkodjuk!!!
2010. jan. 26. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!