8 honapos kislanyom nagyon csapkod mindent es mindentkit. Hisztizik ha nem arra megyunk amerre o akar. Mikortol mondtatok babatoknak hogy nem szabad?
Akkor egy hajóban evezünk,ahogy mondani szokták.
Nekem szintén 8 hós a kislányom,és kb egy hónapja csinálja ezt,ha nem tetszik neki valami,időnként pedig csak játékból (mert vigyorog hozzá).
Azt hogy valamit nem szabad,én már azóta mondogatom neki,amióta mászik (kb 5 hós kora óta),mert azóta jut el olyan dolgokhoz amiket tényleg nem szabad. Szintén erősebben mondom,de nem kiabálok,és ha nyúl valamiért elhúzom a kezét. Valószínűleg akkor pl még nem is értette hogy mit akarok,de megszokta hogy olyankor milyen a hanglejtésem és megszokta hogy elveszem a kezét. Mostmár tudja ezeket. Ha azt mondom nem szabad nem csinálja.
Egy kivétel van ezalól: (és itt kanyarodok vissza a te témádhoz),és ez az emberek csapkodása,csípve-markolása. Erről nem tudom leszoktatni/lebeszélni még így sem,hogy elég korán megtanítottam neki hogy vannak dolgok amiket nem szabad. Ebből gondolom,hogy ez valami életkori sajátosság. Nem nagyon tudok vele mit kezdeni,mert azt hiába mondomneki hogy ez fáj annak akit csapkod,nem érti még :-(
Annyit teszek,hogy ugyanúgy mondom hogy nem szabad és elveszem onnan a kezét...előbb utóbb csak változik a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!