Autós üléssel kapcsolatban nem tudok dönteni, hogy mi legyen?! S:O. S.
Fiam még csak 7 hónapos múlt, még nem tud ülni,bár erőlködik, viszont már elmúlt 11 kg is! Értelemszerűen kinőtte a hordozót, most vennénk ülést autóba, de nem tudom ,hogy milyet. Nézzek még 0-tól....esetleg 0-25 kg-osat vagy már a 9-től valót... abból van olyan, ami dönthető annyira hogy ülni nem tudó gyereknek is jó? Vagy a még gyenge gerince miatt veszélyes, ha menetiránnyal szembe kötöm be?
Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!!!
Szia!
Sztm elég, ha dönthetőset veszel, de azt mindenképp, ha még nem tud ülni.
Kislányom még nincs 9 kg, viszont 16 hónapos, kb. 9 hós kora óta utazik ülésben, mert nem volt kényelmes neki a hordozó.
Ezt a típust nagyon tudom ajánlani, nekünk nagyon bevált (dönthető, de csak menetiránynak megegyezően köthető be)
elviekben berakhatod már a 9-18-as ülésbe (magyar szabályok szerint), DE
- jó lenne, ha tudna ülni, mert oké hogy dönthető, de mivel még pici, egy esetleges balesetnél nem biztos, hogy úgy reagálna a szervezete, mint mondjuk egy 10-12 hónapos babának, itt konkrétan a nyakára gondolok.
- az usában 1 éves kor és 11 kiló alatt nem fordíthatsz menetiránnyal megegyezően babát, mert nagyon veszélyesnek tartják pont emiatt
- ha a lehető legjobb biztonságot szeretnéd a babádnak, akkor a 0-tól ülést kell választanod. ügyesen összefoglaltad a dolgokat, látszik, hogy kicsit utánajártál, hogy mi lenne a jó. ezt anno én is megtettem. a 0-18-as ülés lenne a legtökéletesebb, viszont azt tudnod kell, hogy lehet, hogy hamarosan szűk lesz neki, jó, ha 3 évig fogjátok tudni használni. én mégis inkább ezt javaslom, mert ez fogja az ő igényeit a legjobban kielégíteni.
- a 0-25 ülések is nagyon jók (bár ebből még értelmeset nem láttam, hátha mutatnak majd), de 0-36, vagy 9-36 ülést biztosan nem vennék neki, mert ezek már akkora kort ölelnek fel, hogy nem fogja a baba minden igényét kielégíteni egészen mittudomén 5-6 éves korig. persze vannak kivételek.
nem tudom, mennyi pénzed van rá, az is szempont. meg hogy mennyire fontos, hogy isofix-es legyen. részemről én nem tartom annyira fontosnak az isofix ülést, mint amennyibe kerül, viszont sokaknál ez elsődleges. biztonsági szempontból azt olvastam, ha az isofix-nek kell közbelépnie, akkor már régen rossz, mert hatalmas ütközésről van szó.
pontosan ugyanígy voltam, mint te!
hosszas utánajárás után két típust találtam, amit menetiránnyal szemben és háttal is be lehet kötni és árban is elfogadható volt
1, Concord ultimax (ez 0-18 kg)
2, Römer duo (ez 8-18 kg)
Mi végül a Concordot vettük meg, azért mert találtam a vaterán egy teljesen újszerű állapotban levőt 25 ezer ftért, futárral együtt 27ezer volt. Nagyon szeretjük, kényelmes, elfér benne a fiam, nem nehéz betenni a kocsiba, dönthető.
09:59-es vagyok, én is a concord ultimax-ra szavazok. :)
(bár nekem nem olyan van, mert amikor kinőtte a babám a hordozót, akkor már ülni is tudott, és 9 kiló is elmúlt, szóval nekem könnyebb dolgom volt, mert 9-18-ast vettem karácsonykor.)
megint 09:59:
erről beszélünk.
bocs a brendonos link miatt, valahol biztosan olcsóbb, de itt meg tudod nézni, hogy miféle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!