Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alvás problémára tanács? Mit...

Alvás problémára tanács? Mit csinálhatok, hogy én is aludjak a babámmal?

Figyelt kérdés
Nem tudok aludni mert tudom, hogy mindjárt etetni kell (2-3 óránként eszik), eztán büfi... kimegy az álom a szememből mire elalszik a picim pedig már zombi vagyok. Napok óta csak nyűglődök az ágyban!!!! Mit tanácsoltok?
2010. jan. 25. 01:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Tudom,hogy ma divat éjjel is szoptatni,és akkor is ha megnyikkan a baba.Eredmény még hónapokkal később is egy fáradt,kimerült baba és anyuka.

Három gyerekem van.Este 11 körül megszoptattam őket,betettem a kiságyba,és hajnali 4-5 óráig nem szoptattam,akkor sem ha sírt a pici. 3- 4 éjszakát kellett kibírni. Semmi bajuk nem lett a sírástól,nem sérült a lelkük.Igaz,hogy rossz volt hallgatni,de ezt a néhány éjszakát kilehetett bírni.Utána már mindeketten tudtunk éjjel aludni.Ahogy nődögéltek,úgy lett hosszabb az esti és a reggeli szopi közötti idő.Ha nagyon nyugtalanok voltak,akkor sötétben megsímogattam,de nem vettem ki az ágyukból,kaptak egy kis teát,de szopit nem.Az ő gyomruknak is kell a pihenő.

2010. jan. 25. 06:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanezen a véleményen volt a gyerekorvosunk is, mármint ha éjszaka felébredne a pici, ne adjak neki szopit, csak egy kevés teát. Hála az égnek még erre sem volt szükség, mert végigalussza az éjszakákat 5 hetes kora óta.

Neked viszont azt tudom ajánlani, hogy keress Magadnak egy megfelelő homeopátiás gyógyszert az alvásproblémáidra ezek közül:

Sedatif PC (3x1 tabletta, alvás segítésére este 2 db)

Napközben a kismama feszült, ideges, ezért nehezen alszik el.

Nux vomica 9CH (este 1x5 golyó)

Hajnalban 3-4 óra körül ébred fel, a problémákon, teendőkön gondolkodik, ezért nehezen tud visszaaludni, és reggel fáradtan ébred.

Tarentula hispana 15CH (1x5 golyó)

Napközben ideges, nyughatatlan a feszültség miatt. Éjjel sokat forgolódik, gyakran felébred, álmában izeg-mozog, alvása nem pihentető.

Cocculus indicus 15CH (1-2x5 golyó)

Ha egész nap fáradt, reggel nehezen kel fel a felborult napi ritmus miatt, éjjel a babához sokszor felkel, de ilyenkor nehezen alszik vissza.

Banyuci

2010. jan. 25. 08:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek az előttem válaszolókkal. A homeós szerek nagyon jók, ahogy Bannyuci leírta :o)
2010. jan. 25. 09:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocsi! Bannyuci-Banyuci :o)
2010. jan. 25. 09:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi most tértünk át arra, hogy ha sír, cumi. Felsír, cumi, és már alszik is. Este altatni sem kell.

Kicsit elegem volt, hogy 11kor még kukorékolt, így egyszer letettem az ágyába, méltatlankodott egy sort, kimentünk az apjával a kertbe, 5perc(cigi idő, párom dohányzik), és mire visszajöttünk édesen aludt a kicsi, azóta magától hang nélkül alszik el.

Éjjel egyszer éberd meg, akkor visszaadom a cumiját, és alszunk tovább. Ha nagyon nyűgös a foga miatt, felveszem, magam mellé teszem, és máris alszik, vissza az ágyába, és alszunk. Max 5percet nem alszok, és minden gond nélkül vissza lehet zuhanni az alvásba.

2010. jan. 25. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!