1 hetes kislányom 130 miliket eszik, utalhat betegségre a nagy étvágy?
Ha ezt elmondom a védőnőnek kitör a botrány... Jól le leszek cseszve...
2 naposan a kórházban 40mili tápszert evett, 3 naposan már a 60mili épp hogy elég volt neki. 4 naposan a 60 mili után még kért enni (második babám, biztos vagyok benne hogy éhes volt még) megevett még 40 milit.
5-6 naposan már a 100 sem volt neki elég. Most 7 naposan 120-140 között eszik, változó. Ha elég neki, kiköpi a cumit, nem erőltetem. 3.5-4 óránként eszik, a köztes időben szinte csak alszik.
Igyekszem saját magamra hallgatni, és azt mondani hogy ha éhes egyen, de már most félek hogy mit fog majd szólni a védőnő meg az orvos...
Ugye betegségre nem utalhat a magas étvágy?
Mivel ennyire sokat eszik, hígabban készítem a tápszert.
Nem akartam még jobban részletezni, kap anyatejet is, fejem a mellemet, minden második etetés 100ml anyatej és a maradék tápszer.
A vizet nem fogadja el, megpróbálom a teát, de attól még ugyan az lesz a mennyiség csak tápértékben lesz más...
az hogy nem ehet többet butaság. a dobozra is rá van írva hogy az előírt mennyiség, csak tájékoztató, babánként eltérő lehet. de lehet max 120ml-t kéne neki adni és mellette egy kis vizet, mert azt hiszem az újszülötteknek azt hiszem 90ml egy evésre az előírt. lehet hogy a kérdező babája nagyobb és több kaja kell neki.
de ne félj a védőnőtől kérdezz rá mi lehet, baj e, vagy mit csinálj és kész. azért ne éheztesd a picit mert az előírás....
4 napos volt a kislányunk amikor kijött a védőnő, mondtam neki a 60 milit és már attól szikrát szórtak a szemei... :) Ő javasolta hogy hígabban készítsem a tápszert. Amúgy nem félek a védőnőtől :), inkább az ilyen szitukat nem szeretem, hogy "túl eteted a gyereked", "el fog hízni" stb... Kisfiamnál is ezt csinálták, mert ő is többet evett az átlagnál mindig is.
Amúgy kislányom 3600grammal született.
tápszert tilos hígabbra vagy sűrűbbre csinálni!!!
innentől kezdve a védőnő bármit mond, engedd el a füled mellett, mert aki ennyire buta ennyi év tanulás után, az ne adjon inkább tanácsot, nehogy baja legyen a babádnak :(
szerintem egyébként ott van a bibi, hogy 3-4 óránként eszik. ez azért nem épp szokványos. fele ennyit kéne ennie dupla annyiszor, tehát ha azt nézem, kijön a mennyiség.
viszont ezzel az a gond, hogy a jelek szerint eléggé ki van tágulva a gyomra, ennyit nem kéne tudjon befogadni 1 hetesen, ilyenkor szilva nagyságúnak kéne lennie a gyomrának, tiednek meg akkora most mint egy 3 hónaposnak.
én megpróbálkoznék a többször kevesebbel, mert ha így halad, pár hét múlva 3 deciket is kérhet, az meg tényleg probléma lenne. de ez tényleg csak a gyomor kitágulása, betegséget nem tartom valószínűleg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!