Ti mernétek egy szobába tenni az újszülött babát az ötéves tesójával?
Hamarosan megszületik a lányom. A férjemnek van már egy ötéves lánya az előző házasságából. Aranyos kislány, és nagyon várja a babát. Nem velünk él, hétvégente alszik nálunk, meg persze szünetekben.
A családi házunk jövő nyáron lesz készen, addig egy kétszobás lakásban lakunk. A kisebbik szoba a gyerekeké, szépen átalakítottuk, hogy kényelmesen elférjenek benne mindketten.
A barátnőm viszont rám ijesztett, szerinte semmiképp sem szabadna a babát a nagytesóval egy szobában altatni, mert hátha a testvérféltékenység miatt bántani fogja éjszaka a kicsit. Én nem igazán látok erre esélyt, meg egyébként is, 5 másodperc alatt a kisszobában tudok lenni. Mégis beletette ezzel a bogarat a fülembe.
Szerintetek maradhat a kiságy a gyerekszobában, vagy amikor átjön a tesó, akkor hurcoljuk át a mi szobánkba és aludjon velünk a baba?
Menjenek egy szobába. Inkabb A kislány ebredjen fel, mint az apja, akinek dolgozni kell menni.
és hogy ti ketten külön aludjatok a férjeddel? Normális, aki ilyet leír?? Két gyerek egy szobába, ti meg maradjatok a hálóban.
Mivel nincs vele napi kapcsolatban, szerintem 5 éves elfelejti két hét alatt hogy mit is lehet pontosan illetve a baba is olyan gyorsan fejlődik hogy gyakran már mások az igényei. Tehát itt nem a rosszindulaton (testvérféltékenység) van a hangsúly, hanem azon hogy adott egy ötéves kíváncsi kislány, akinek nincs napi rutinja egy babával.
Én nem tenném őket egy szobába, vagy pedig én is vinnék oda egy szivacsot. Szóval az is megoldás lehet, hogy közös szoba, de egy felnőtt is ott alszik. Két hetente egy hétvégét ki lehet így bírni.
Nem tudom mikor születik a baba, de mivel júliusban költöztök, szerintem felesleges mindent átrendezni, átmeneti megoldásnak jó. Esetleg még néhány alkalommal az is lehetne, hogy a férjed a nagyinál alszik a nagylánnyal. Gondolom amúgy is igénylik a nagyszülők is a találkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!