Ti mernétek egy szobába tenni az újszülött babát az ötéves tesójával?
Hamarosan megszületik a lányom. A férjemnek van már egy ötéves lánya az előző házasságából. Aranyos kislány, és nagyon várja a babát. Nem velünk él, hétvégente alszik nálunk, meg persze szünetekben.
A családi házunk jövő nyáron lesz készen, addig egy kétszobás lakásban lakunk. A kisebbik szoba a gyerekeké, szépen átalakítottuk, hogy kényelmesen elférjenek benne mindketten.
A barátnőm viszont rám ijesztett, szerinte semmiképp sem szabadna a babát a nagytesóval egy szobában altatni, mert hátha a testvérféltékenység miatt bántani fogja éjszaka a kicsit. Én nem igazán látok erre esélyt, meg egyébként is, 5 másodperc alatt a kisszobában tudok lenni. Mégis beletette ezzel a bogarat a fülembe.
Szerintetek maradhat a kiságy a gyerekszobában, vagy amikor átjön a tesó, akkor hurcoljuk át a mi szobánkba és aludjon velünk a baba?
Már miért ne lehetne? Én is rögtön egy szobában voltam a kistesómmal (és én is pont 5 éves voltam).
Imádtuk egymást, semmi gond nem volt. Nem értem, miért bántaná akár rossz-, akár jóindulatból, hisz nem egy elmebetegről beszélgetünk... Egy ötéves pontosan felfogja már, hogy mit szabad, és mit nem.
Ha nagyon sírós a baba, akkor átviszitek magatokhoz, de szokja csak meg a saját szobát és külön ágyat. Az a legjobb mindenkinek. A testvérek meg nyugodtan lehetnek együtt. Nekem nem okozott gondot felébredni miatta (ráadásul, ahogy mondod, ez így is, úgy is elkerülhetetlen), és tök jó volt, hogy együtt voltunk.
Kedves Jelekh nevű felhasználó!
Egyrésze igaz annak amit te írtál, de azért van egy kis különbség hogy egy újszülöttet egy 1,5-2 évessel teszel össze vagy egy 5 évessel. Szerintem attól tényleg nem kéne félned hogy 'irigy' lesz a kislány, de azért az se tenne a babának jót ha ő éjszaka 'gondoskodni' akarna róla és valami baleset történne véletlen, de az is lehet hogy nem is történne. Fő a biztonság! Nem kell sokáig veled/veletek aludjon a baba csak legalább 3 hónapos korig. Így legalább te is nyugodtabban tudsz aludni és a közelség miatt is könyebben reagálhatsz arra ha 'valami baj' van!
En se tennem oket egy szobaba.
Nem mintha szandekos bantast felteteleznek a nagyobbrol, de azert otevesen meg nincs tisztaban a tettei kovetkezmenyeivel, segito szandekkal is arthat neki, mondjuk felsir ejjel, es felkapja megnyugtatni ahogy toled latta, veletlenul elejti stb, jobb a biztonsag.
Szerintem se rakd őket egybe.
A babának is jobb ha előbb tudsz rá reagálni, nem húzza úgy fel magát.
Ráadásul ugye, hogy alszik a kislány, ha te két-három óránként ott mászkálsz, elviszed, megszoptatod, pelusozod, visszaviszed, altatod, esetleg bekakil, újra kiviszed...
Egy fél éves koráig (nálunk volt ez nyolc hónap) sokkal jobb mindenkinek ha a baba a lehető legközelebb van a szülőhöz.
hmm nekem soha nem ébredtek fel így a nagyok a kicsire
pedig nálunk is egybe is nyílik a két szoba
mondjuk nem is hagytam sírni a kicsit éjjel
mellettem aludt a kiságyban, pont egy pillanat volt átemelni és mellre tenni ha felriadt
5 éves elég okos már
de biztos lesz gond .. olyan nincs h nincs
de amíg nagyon pici a kicsi addig még sokat tudsz figyelni a nagyra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!