8 hetes babáknál normális, hogy éjjel akár 4x is szopizni akarnak? Vagy lehet csak szomjas? Kislányom éjjel akár 4x is felébred szopizni. Csak rövid ideig eszik és aztán alszik tovább.
Szia!
Az a baj, hogy nappal valamikor 5 órát is vársz az etetéssel. Ha nappal 3 óránként úgymond "megtömöd", akkor estére telítődni fog a pocakja és nem fog éjjel felkelni annyiszor, mert akkor pihen a gyomra.
Én 3 óránként szoptattam a kislányomat 8 hetesen (7,10,13,16,19,) és éjszaka csak egyszer kelt fel enni (hajnali 1-2 körül és rögtön vissza is aludt). Most már napi 5-ször eszik 4 óránként és este 9-től reggel fél7-ig alszik.
14 hetes kislány anyukája
Szia!
Utolsó vagyok. A 3 óránkénti etetést nem úgy kell érteni, hogy 12.59 van, mnlltartó kigombol. :) Plusz mínusz 10 percek simán beleférnek, az úgy már 20 perces kilengés és ha elintézni valóm van, akkor aznap lehet kissé borítani a napirenden. A lényeg a rugalmasság. Hidd el, egy idő után a babád magától be fog állni és úgy könnyebb az élet is. Nekem a lányom pl, már óramű pontossággal ébred fel 13.50 és 14.00 között (már hallom a hangját). Ja, és soha nem ébresztettem fel a kaja miatt, ha aludt, csúsztunk egy kicsit, de belefér, mert a napirend is érte az ő igényei szerint van.
A 4 órásra kb 1 hét alatt álltunk át, de türelem kell hozzá.
Szia
En is igeny szerint szoptattam, es az elejen ejszaka gyakrabban szopizott mint nappal, de ugy kb 2,5-3 hos koraban atallt az ejszaka 1 max 2-szeri evesre. Magatol, nem tettem en semmit. Es volt hogy 9 orat aludt, de altalaban 6-ot. Es az ismeroseim kozul azok akik ejjel nem szoptattak, 3-4 hos korukig tudtak csak szoptatni. Doki akkor azt mondta ejjel higabb a tej, es kicsi baba-kicsit szopik-hamar emesztodik, legyek turelmes. Szerintem nalatok is kialakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!