Éreztétek már úgy, hogy teljesen egyedül vagytok a babával? Hogy nem számíthattok senkire?
Szerintem is próbálj kialakítani valami olyan programot ami apának is szerinted jó lenne. Pl. 1 jó film, hogy nézzük meg együtt, közben babát rátenni, hogy aludjon rajta...stb
Utána ő akarja majd, ha az érzések jobban kialakulnak benne.
A lényeg, hogy mindenbe próbáld bevonni, úgyhogy észre se vegye.
Én kezdettől fogva hagytam, hogy kicsit kettesben is legyenek. Nekem is kell időnként kis "szabadság", na meg aztán az is fontos szempont, hogy kettejük között jó kapcsolat alakuljon ki. Én például úgy hívom őket, hogy "cinkostársak". Babika ugyanis olyan kis pajkosan, cinkosan tud összenevetni az apjával. Olyan aranyosak, hogy nem igaz.
Szóval ha apa hazajön munkából, időnként bepattanok a kocsiba, és elmegyek csavarogni (Tesco, Müller, Praktiker, ilyesmi). Ilyenkor bizony ő pelenkázza, játszik vele, előfordul, hogy megeteti, ha idő van, stb. Az viszont tény, hogy ez az érzés magától kell, hogy jöjjön az apából, ráerőltetni sehogy sem lehet. Maximum egy kicsit "rásegíthetsz" azzal, hogy pár órácskára lelépsz otthonról.
Kitartás!
Banyuci
Mennyi idős a baba? Persze nem jó hogy így érzed, meg így van h férjedet látszólag nem érdekli a baba, de vannak férfiak akik csak később mikor a gyermek már "értelmes" akkor tudnak közelebb kerülni hozzá!
Én férjem is, mig a fiunk pici volt, szinte alig mert hozzányúlni, akkor is rengeteget melózott most meg talán még többet. De 2 éves a fiunk és már keresi apát szavakkal is, és elérohan ha megérkezik meg mindig megy érdeklődik h apa épp mit csinál...tehát a segítségem nélkül is ő építi kettejük kapcsolatát (bámulatosak a gyerekek amúgy :)) és már sokkal jobban kijönnek, férjem is folyamatos visszajelzést kap hogy ő milyen fontos a gyereknek (mert az csak vele hajlandó fürödni menni, pohárból inni, fogat mosni mert apával ő már nagyfiú, nálam meg szereti eljátszani h még csecsemő :))
Szóval ne keseredj még el, azontúl hogy nagyon jókat irtak előttem, hogy próbáld meg észrevétlen bevonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!