Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor és milyen cipőt vegyek?

Mikor és milyen cipőt vegyek?

Figyelt kérdés
Mikor adtatok cipőt a babátok lábára, akkor, mikor felállt és néhány lépést tett kapaszkodva, vagy mikor megtette az első önnálló lépéseit? Melyik a legjobb cipőcske lakásba (panel), hogy rendben fejlödjön a pici lába? Mennyivel legyen nagyobb?
2010. jan. 23. 08:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Hol veszitek az első cipőt a babának? Mindenki újat vesz?

Kategória: Gyerekvállalás, nevelés - Babák

2010. jan. 23. 08:34
 2/5 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

A baba első cipője mindenképpen új legyen és olyan ami tartja a bokát.

A használt cipő lábdeformitást okozhat. de olvasd el ezt:

[link]

remélem segitettem

Hasznos volt számodra ez a válasz?

A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 01-20 23:14

Privát e-mail a válasz írójának

Nekünk az első az elefanten volt, leértékelve vettem 3000tf-ért a deichmannban!A következő egy nike volt úgyszintén leárazva pár ezerért!Utána használtan vettem neki, márkásakat, volt ami pár 100volt csak! Ovis, elmenősökre újat szoktam, a középkategóriából, de játszósnak, csúszni-mászni jó a használt is!

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 01-20 23:18

Még ez is érdekes lehet:

[link]

A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 01-20 23:20

[link]

Ilyesmi volt az első cipőnk!

Előző vagyok!

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 01-20 23:20

Első cipőnk clarks first step volt és új. Marha drága volt, baromi gyorsan kinőttük. Aztán vettem elefantent leértékeléskor a deichmannban illetve szandit a siestánál.

Hát szintén alig hordtuk.

Ezután bármennyire is gáz, ráálltam a jó minőségű használt cipőre, mivel az elmúlt 4 hónapban 2 garnitúra cipőt-csizmát kellett vegyek a fiamnak mivel ősszel még 24es volt a lába ma pedig 26.-27es.

Mondanom se kell milyen "jó" volt mikor ősszel megvettem neki a bőrcipit meg a sportcipőt is ill. egy csizmát és 1 hónap múlva nem ment rá egyik se!! :/

Ezt nem lehet bírni pénztárcával!!!:)

A válasz írója 94%-ban hasznos válaszokat ad.

2010. jan. 23. 08:35
 3/5 anonim ***** válasza:

újat, és ha lehet puhatalpút bentre, kifejezetten 1. lépés cipőt pedig kintre.

bentre liliputi a legjobb, vannak ennek olcsóbb változatai is, mi a tescoban vettünk anno, bent abban ment a fiam. az azért fontos, mert olyan mintha mezítláb lenne, tehát a lábizmai így fejlődnek a legjobban.

kintre elefantenünk volt. 4 hónapig hordta a fiam, ha odafigyelsz a méretre, akkor nem növi ki 1 hónap alatt. érdemes erre költeni, én azt gondolom.

2010. jan. 23. 09:15
 4/5 anonim ***** válasza:

a liliputi oldalan talalsz infot, mi puhatalpu cipocsket vettunk, amint 4 lepesnel tobbet tett meg, max 1 centivel lehet nagyobb, semmikeppen se tartsa a bokat, hacsak nincs neki valamilyen problemaja

---

A gyerekek 98%-a egészséges lábakkal jön a világra, de a felnőttek 60%-ának valamilyen láb-deformációja van. Ezek a deformációk már gyerekkorban kialakulnak és okozóik a nem megfelelő lábbelik.

Abban szinte minden szakértő egyetért, hogy a legegészségesebb a mezítláb járás, ami nem meglepő, hiszen az emberiség igen sokáig

járt mezítláb (és sok helyen jár ma is), így ehhez alkalmazkodtak csontjai, ízületei, és inai.

A puhatalpú bőr gyerekcipők állnak legközelebb a mezítlábas viselethez. Ebben a cipőben úgy tanul meg járni a gyermek, hogy használja a lábujjait, és a talp izmait, amit egy merev talpas cipőben nem tud. Ez sokban hozzájárul az egyensúly és koordináció kifejlődéséhez és erősíti a láb ízületeit, izmait és inait. Egy ilyen cipő nem nyomja össze a lábat, a puha bőr arra engedi növekedni a kis lábat, amerre az fejlődni szeretne.

A talpon lévő reflexzónákat - szemben egy merev talpú cipővel -, járás közben inger éri, ami az egész testre nézve pozitív hatással van.

Puhatalpú gyerekcipő viseletével megelőzhető tehát számos felnőttkori ortopéd lábbetegség, és fejleszthető a gyermek mozgás koordinációja!

Úgy tudom, hogy az a jó gyerekcipő, ami tartja a gyermek bokáját. Nem így van?

Egy merev talpú cipőben még mindig jobb, ha a cipő tartja a bokát, mintha nem. A puha talpú cipőkben azonban a láb minden porcikája részt vesz a járásban, így nincs szükség arra - sőt kifejezetten káros - ha szelektíven terhet veszünk le a bokáról. Pont ez a koncepció lényege: a láb akkor lesz egészséges, ha megedződik.

Alátámasztja mindezt szakirodalom?

Természetesen! Amerikában és Nyugat-európában mára széles körben elterjedt a puha talpú viselet a kisgyermekek körében, és jelentős számú orvos, szakértő állt a koncepció mellé. Az oldal végén találsz - jelenleg még angol nyelven elérhető - szakirodalmi hivatkozásokat.

Csúszás biztos a cipő talpa?

Igen! Az erős hasított bőr talp kiváló csúszásgátló, ami egy állandóan izgő-mozgó gyermek esetében igen fontos szempont.

Jól szellőzik ez a cipő?

Igen! A puha bőr kiválóan lélegzik, így a gyermek lába nem izzad, nem gombásodik.

Mennyi ideig használható egy puha talpú cipő?

Hosszabb ideig használható, mint merevtalpú társaik, mivel egy puhatalpú cipő-méret két hagyományos cipő méretet ölel fel. Egy puhatalpú kiscipő esetében az se nagy baj ha vásárláskor kicsit nagyobb a cipő (max. 1 cetivel).

2010. jan. 23. 17:30
 5/5 A kérdező kommentje:

Tudjátok, nagy fejtörést okoz az, hogy valahol azt írják, tartsa a bokát és magas kérge legyen, valahol azt hogy ne tartsa a bokát. Az a legszebb, hogy mindkettőre jó indokokat írnak, csak így elég nehéz eldönteni, melyik lenne a legmegfelelőbb.

A liliputi vélkonytalpas mivel jobb, a mezitláb járásnál???

2010. jan. 24. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!