Hipotónos babák anyukái mikor, hogyan derült ki, hogy baj van a kicsivel (ki vette észre, javasolta a vizsgálatot. ), hol állapították meg az izomlazaságot? Milyen alkatú (vékony, normál, duci) a babátok?
Az én lányom is koraszülött.
Most 10,5 hós.Nálunk nem mondta senki hogy hipoton,de késett a mozgásfejlődése,ezért én(nem orvosi javaslatra,a doki sz@rt se ér)elvittem egy dévény tornászhoz 9 hónaposan.
Nem ült fel a babám,csak forgott.
Most ott tartunk hogy feláll vmi mellett,vagy térdel és próbál felállni.
2 alkalom után felült,és idáig 4* voltunk.
Nem állami gyógytornászhoz vittem, hanem magánhoz, aki szintén a Dévény tornát alkalmazza. Az első alaklom után nekem is elkezdett mászni (előtte csak kúszott 3 hónapja). Csak sajna mi olyan nagyon laza izmokkal rendelkezünk, hogy 2 hete fáj a nyaka, alig tudja estére a fejét megtartani. Kedd este odáig jutottunk, hogy négykézláb mászott és tolta maga előtt a fejét, mert nem tudta megemelni. Csütörtökön voltunk a tornán, és pénteken már sokkal jobban bírta, már nem szenvedett annyira estére.
Azt mondjuk nem értem miért hívják Dévény tornának, hiszen igazából masszírozza (vagy legalábbis valami hasonlót csinál) a gyerkőcöt.
Az én lánykám 80 cm, és 7,2 kg.
22:27 vagyok 09:08-nak.
Tornát 3 hós kortól ajánlott már elkezdeni.Ahova mi járunk 30 perc és 2500 ft.
3 hosan vettem eszre, hogy "feszit" (ivbe fesziti magat), meg ilyenek. elmondtam a doktornonek, aki beutalt neurologushoz, aki napi 4 tornaztatast irt elo, kulonben mozgasserult lesz, meg ilyenek.. jol ramhozta a fraszt, annyira, hogy meg se alltam a dévény alapitvanyig, ahova azota is jarunk (igaz, mar csak kontrolra) (10 hós a baba, már totyog, teljesen jól van)
igazabol ismerek ott mas hipoton babakat, de egyik se volt vekonyka, nemhiszem, hogy lenne osszefugges. (de kövérek sem voltak igazan, szoval szerintem nem igaz)
szóval röviden: 3 hósan, neurológus, és normál testalkatu (79 cm, 9,7kg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!