Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen a 1,5éves gyereketek?...

Ilyen a 1,5éves gyereketek? Mit csináltok vele? Félek, hogy nagyon rosz gyerek, és nem tudom kezelni. Teljesen kivagyok.

Figyelt kérdés

nagyon akaratos ,mindent azzonal, és ezt vísítással/ordítással fejezi ki.de rögtön.

szóval, pl. elkezd szaladni a hintafelé és máris ordít meg toporzékol.belépünk a fürdőszobába és abban a pillanatban ordítva nyújtózik felfelé,mert ott vannak a fürdős játékai.meg az asztalon van az innivalója oda is ordítva fut,és szinte közbe toporzékol is.

,ha megyünk bevásárolni,a pékárú résznél is olyan hangon kezd el ordítani, mert kiflit akar.és agresszív,a kutyát bántja és azon nevet,ha mondom nem szabad fáj neki, kinevet.

eltúlzom,csak huncut?nemtudom mit csináljak.

2010. jan. 22. 20:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Sokszor nézek a tévében jó külföldi műsorokat ahol segítenek a szülönek.

Nem szoktad véletlenül te is nézni? OTT jó példákat mutatnak ,a neveléshez.

Bíztos vagyok benne hogy te mint szülö nem a helyes uton jársz a nevelésben.Így nem tudsz a kicsidnek segíteni.Kérlek félre ne érts!!!

Volt hogy 3 gyerekes anyuka nem értette hogy a középsö kicsikéje mért olyan agreszív .Anyuka sírt.Rosszul babázott .De helyes utra terelte az anyát a segítség a nevelési tanácsadója.

Közös játék volt a fontos közös étkezés és ha rosszat csinált a fiú,rögtön gondolkodoba kellet vinni és 2 éves így 2 percig volt ott.Ha jót cselekedett dícsérni kellett.

2 hét mulva anyuka ki volt fáradva a neveléstöl,de a gyerek szépen fejlödött a helyes uton.Már nem csintalankodott olyan sokat.

Szerintem a sok beszéd az íratlan szabályok megismertetése a nagyon fontos. Dícsérni ha jót csinál és bünti v. rászolni.Szeretett az meg mindennél fontosabb.Nagyon fárasztó munka nekünk szülöknek de megéri.

2010. jan. 25. 22:22
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lenne rossz egy másfél éves gyerek? Nem tud semmit sem a világról, meg kell tanulnia és meg kell neki tanítani, hogyan viselkedünk a boltban, otthon, hogyan legyen türelmes.

Az hogy bántja a kutyát szerintem nem aggresszívitás, hanem szintén tudatlanság.

Mi tudsz tenni: tanítsd, magyarázd el neki mi a helyes mi nem. Itt fentebb nagyon jó tanácsokat olvastam.

Az meg hogy hiperaktív egyenesen baromság. A hiperaktivitás egy teljesen más jellegű betegség, ráadásul a tünetek többségének több éven keresztül minden környezetben (otthoni, iskolai) fenn kell állnia. Mivel másfél éves gyerekről nehezen tudom elhinni, hogy több éve fennálló tünetei lennének.

2010. jan. 25. 23:08
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
adj neki egy pofont.
2010. jan. 26. 00:47
 14/24 anonim ***** válasza:
32%
Kedves utolsó! Te mekkora egy barom vagy!
2010. jan. 26. 07:11
 15/24 anonim ***** válasza:
29%

miért? én csak tanácsot adtam.

én sem bunkóztam senkit...

2010. jan. 26. 09:02
 16/24 anonim ***** válasza:
47%

Már ne haragudj meg, de az tanács, hogy egy másfél éves gyereket üssön meg? Te jól vagy?

Banyuci

2010. jan. 26. 09:04
 17/24 anonim ***** válasza:
62%

Egyébként egyik ismerősöm kicsit drasztikus eszközzel élt. Egy kis hideg vízzel arcon locsolta a gyereket. A gyerek abban a pillanatban meglepődött, pislogott csak, és abbahagyta a hisztit. A következő hisztijénél már csak annyit kellett kérdeznie a gyerektől, hogy kérsz egy kis vizet? És elindult egy pohárral a csap felé. A gyerek csak csóválta a fejét, hogy nem, és abbahagyta a hisztit. Drasztikusnak tűnik, de hatásos volt.

Banyuci

2010. jan. 26. 09:08
 18/24 anonim ***** válasza:
29%

ha egyszer nem tud a gyerekkel mit kezdeni?

ha nem tud határozottan rászólni, úgy, hogy annyira megilletődjön, hogy eszébe se jusson folytatni a hisztit, kutya bántását stb., akkor én mást nem tudok neki javasolni.

ettől még nem lesz baja a gyereknek, nyilván ne erőből keverjen le neki egyet.

na, de inkább nem érdekel, végülis nem az én problémám, nem számítottam természetesen kedves fogadtatásra a hozzászólásomat illetően. ennek ellenére úgy gondolom pár nevelő hatású pofon, ami inkább csak egy meglegyintés, nem tesz semmi kárt, sőt, vannak olyan esetek, amikor csak használ. pl.: egy akaratosabb gyerek, határozatlanabb szülő esetén.

2010. jan. 26. 09:19
 19/24 anonim ***** válasza:
47%

Téged vertek másfél évesen? Nem hiszem! A verés (legyen az csak egy legyintés is) nem megoldás, sőt! Szerintem csak rontana a helyzeten.

Banyuci

2010. jan. 26. 09:22
 20/24 anonim ***** válasza:
29%

engem nem vertek, de volt egy igencsak határozott apám, aki nagyon keményen ránk tudott szólni.

én eleve nem voltam soha hisztis típus, nem sokszor volt szükség az ilyenfajta keménykedésre.

de lehet, hogy a kérdezőnél nincs meg ez a háttér.

meg egy agresszív gyerekkel szemben egész másképp kell fellépni. (az agresszív szót a kérdező írta)

2010. jan. 26. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!