Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Körülmetéltessem a kisfiamat?

Körülmetéltessem a kisfiamat?

Figyelt kérdés
Az USA-ban szülök, és itt a legtöbb fiú körül van metélve, egészségügyi okokból. Születés után rutinműtétnek számít, inább akkor kell szólni, ha NEM kérjük. A kisfiam viszont valószínűleg Mo-n fog felnőni, ahol ez nem terjedt el, nem bélyegeznék meg emiatt? Ti mit döntenétek?
2008. aug. 11. 09:55
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Ez egy nehéz kérdés. Én sokat gondolkodtam ezen, de lányom lett. Csak a szívedre hallgass szerintem. Én valószínüleg megcsináltattam volna a fiamnak, jobban hajlottam affelé.

A szex is jobb nekik és higiénikusabb is.

2008. aug. 11. 09:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Pontosan ez az én dilemmám is! Valószínűleg neki ez lenne a jobb, de nem tudom, nem nevetnék-e ki később, mondjuk kamaszkorában emiatt. És azt visszanöveszteni nem lehet, ugye... Köszi a választ!
2008. aug. 11. 10:01
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem nyugodtan. Kisebb az esélye a fertőzésekre, a körülmetélt fütyit könnyebb tisztán tartani, és nem olyan feltűnő ám. Szóval itt Magyarországon oké, hogy nem olyan elterjedt, de itt is sok fiúnak megcsinálják egészségügyi okokból, csak éppen nem születésükkor, hanem később, amikor szükség van rá, csak akkor már jobban fáj. Amúgy nekem volt már körülmetélt pasim, de én sokáig észre sem vettem, abból kiindulva, hogy minden fütyi másmilyen egy kicsit. Nem fogják megbélyegezni, hiszen senki nem jár kilógatott fütykössel az utcán, szóval akinek nem mutatja meg, az úgysem tudja, a nőket meg az ilyesmi egyáltalán nem zavarja intim helyzetben.

Nekem fiam lett, én örültem volna neki, ha rutinból megcsinálják, de hát itt nem szokás, nekem meg csak későn jutott eszembe.

2008. aug. 11. 10:04
 4/8 anonim válasza:
100%

Én körülmetélt vagyok, mert 8 évesen fitymaszűkületem volt. Most 22 éves vagyok, és bár a csajoknak bejön én mégis próbálom titkolni. Nem merem nyíltan felválalni, kijelenteni, hogy körülmetélt vagyok. A barátnőimnek is csak akkor mondom el, amikor rákérdeznek. A környezetemben senki sincs körülmetélve és ha valahogy feljön témának a körülmetélés, akkor mindenki engem bámúl, ami elég zavaró tud lenni. Mindíg kérdezgetik, hogy milyen így a szex, hogy maszturbálok... Van aki csak érdeklődni szeretne, de van aki kötekedik. Igaz, az utóbbi időkben már nem piszkálnak ez ügyben, de volt olyan időszak, amikor állandóan rámszáltak.

Szerintem Te azt tedd, ami a kisfiadnak is a lgjobb lenne. A higéniár szerintem hülyeség fogni, mivel ma már mindenhol van melegvíz, így furcsálom amikor ezt hallom, hogy könnyebb tisztán tartani. Akinek van fitymája és nem tudja tisztántartani az IGÉNYTELEN. Ha nekem lesz kisfiam, akkor én nem fogom körülmtélteni csupán divatból.

2008. okt. 24. 14:09
 5/8 anonim válasza:
39%
Reméljük, végül nem csonkoltatott az anyuka :(
2011. márc. 27. 07:15
 6/8 anonim ***** válasza:
38%
Legborzasztóbb barbarizmus, ami létezik, az egyik
2011. aug. 30. 10:53
 7/8 anonim ***** válasza:
9%
Utolso, jol mondod
2014. júl. 3. 17:52
 8/8 anonim ***** válasza:
87%
Azóta 6 év telt el, vajon mi lett a végén a döntés ?
2014. júl. 4. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!