Mikor kell pelenkázni?
Etetés előtt. Plusz ha ugye érzed, h kaki van :)
A csecsemősök valóban segítenek, tőlük kérdezz bátran! :)
Egyébként meg jönni fog ez majd magától. ;)
Eleinte minden etetés előtt cseréltem a pelenkát, meg persze soron kívül ha kellett.
Aztán kitapasztaltam hogy milyen sokat is bírnak ezek a mai modern pelenkák...
Akkor cserélem ha érzem vagy látom hogy sok van benne, idővel ki lehet tapasztalni.
Én soha nem olvastam csecsemőgondozós könyveket, bele-bele néztem egy könyvbe még terhességem alatt de nem maradt meg sok minden bennem mert akkor még nem volt baba a kezemben akin gyakorolhattam volna.
A kórházban megmutatták a pelenkázást, fürdetést és öltöztetést, itthon egyedül csináltam és belejöttem.
Sok mindent olvasgattam itt gyakorin, sok kérdésbe belenéztem, jó ötleteket adnak itt anyukák egymásnak, majd kipróbáltam dolgokat a gyerekemen, így tanultam én is meg dolgokat, na meg anyu ad tanácsokat ha kell.
A gyerekorvos és a védőnő nagyon sokat fog segíteni, ne aggódj. :)
Én mindenhol azt olvastam, hogy szoptatás előtt kell pelenkázni. Aztán a fiam kb. non stop cicizett, szóval azt sem tudtam megállapítani, mikor kezdődik egy szoptatás. Aztán, mikor végre beállt valami rendszer-féle, hiába pelenkáztam előtte, a legtöbbször szoptatás közben meg is telt a pelenka (sőt, még rajtam is folyt...), kezdhettem elölről. Majd kialakul, ki fogod tapasztalni. Az első pár hétben nekem, ha nem kakilt, sokszor eszembe sem jutott, hogy pelust is kéne cserélni... Aztán csak rutin lett belőle. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!