Rosszul tettük hogy beadattuk babánkanak az
agyhártyagyulladás elleni védőoltát?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősünk szószerint lehülyézett minket amiért beadattuk neki az oltást.Azt mondta pont azért lesz majd beteg és hogy ő egyik gyerekének se adatta be és az unokáinak se engedi meg.Szerintetek is olyan rosszul tettük?A védőnő nagyon ajánlotta és azt mondta szinte mindenki beadatja a gyerekének.
Az én dokim csak a kötelezőket szereti beadni,nem híve annak,hogy orrba-szájba oltassuk a gyereket,de az agyhártyagyulladás ellenit nagyon ajánlotta.Szerintem nem tettétek rosszul,veszélyes betegség ez.Ahol járvány üt ki,ott pl azonnal beoltatnak minden gyereket,és nincs választási lehetőség.
2014. okt. 2. 18:33
3/16 anonim válasza:
Ezek a védőoltások azért vannak, hogy bizonyos betegségek elkerüljék az embert. Ezért kapunk már születéskor és még utána jó sok oltást. Az ismerősöd gondolom szintén be van oltva és a többi családtagja is a kötelezőkkel legalább. Az meg hogy anem kötelezőt nem adatja be az egy dolog.
Nagyon összefüggés elmélet alakult ki a h1n1 járvány idején, talán emiatt is támadják az oltásokat. De szeritenm ez olyan, hogy mindennek lehet mellékhatása, de az oltás a védelmünkre van. Sokkal több káros anyaggal találkozunk nap mint nap mint egy oltás, szeritnem.....
2014. okt. 2. 18:34
4/16 anonim válasza:
Nem tetted rosszul. Én is beadatom, mert két ismerősömnek is szenvedett a gyereke agyhártyagyulladásban. Az egyik baba megsüketült az egyik fülére, a másik pedig belehalt. Jól döntöttél. Szeretem az okoskodó embereket, akiknek mindenhez közük van. A prevenar júli vagy júni 1-től már kötelező. Nekünk még csak kérhető, de én mindenképp kérem.
2014. okt. 2. 18:35
5/16 anonim válasza:
A mi orvosunk egy nagyon fiatal, két gyerekes anyuka, kisgyerekekkel. Dolgozott a klinikán korábban és én nagyon bízok benne. Ő nekem azt mondta, hogy több oltást is választhatunk, de ezt igazából ajánlja, mert ennek nincs annyira sok fajtája, viszont nagyon ronda dolgokra képes, ha a gyerek elkapja. Szerinte ezt érdemes megelőzni, mert kevesebb az esélye egy ilyen fertőzésre. Mi is beadattuk.
2014. okt. 2. 18:38
6/16 anonim válasza:
Az ismerősöd ezt milyen kutatási eredményre alapozza? El tud egyáltalán olvasni és értelmezni egy angol nyelvű empirikus tudományos cikket?
Ha ezekre a válasz NEM, akkor ne hallgass rá. Az orvos ugyanis el tudja olvasni a legújabb kutatási eredményeket és az alapján ajánl.
2014. okt. 2. 19:57
7/16 anonim válasza:
A mi dokink és a gyerekintenzíven dolgozó sogornom sem híve a sok oltásnak, de ezt még ők is ajánlották. Sőt mikor a fiam megkapta, pont akkor volt egy mini "járvány" a városunkban, sogornom mondta, hogy több baba is bekerült. Nagyon aggódott, nehogy a fiunk is elkapja.
2014. okt. 2. 20:01
8/16 anonim válasza:
Tudjátok miért? Azért mert tele van a net az oltásellenes csoportokkal, akiknek nem mellesleg egy olyan ember a "vezetője", akinek a gyermeke a nem megfelelő gondozás miatt meghalt...Szíved joga volt így dönteni!
2014. okt. 2. 20:05
9/16 anonim válasza:
Jól tetted! A kisfiam januárban, 19hósan volt benne. Azt kívánom, sose kelljen ezt látnod se neked, se más szülőnek...
Hálistennek ő maradéktalanul meggyógyult, legalábbis eddig úgy néz ki. Még évekig járnunk kell majd neurológiai ellenőrzésre.
Két hetet töltött intenzíven, ebből 6 napot lélegeztetőgépen. 4 nap után mondták ki, hogy egyáltalán túléli-e...
2014. okt. 2. 20:47
10/16 anonim válasza:
Megnézném magamnak az ismerősödet... Én gyerekkoromban alig éltem túl az agyhártyagyulladást. Jól tetted, hogy beoltattad a gyereked!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!