Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lenne, ha 4/5/6-os ikreket...

Mi lenne, ha 4/5/6-os ikreket varnal?

Figyelt kérdés

megtartanad mind oket?

nezem neha ezt a Jon, Kate es 8 gyerek cimu show-t. nem is tudom irigylem is oket meg ugyanakkor nem is.

2010. jan. 21. 23:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hármasikreim vannak. Felajánlották a redukciót. Nem vállaltam, de ha több baba fogant volna meg, akkor viszont szinte biztos, hogy a redukció mellett döntök. Nagyon nehéz kérdés, az biztos. És azt kell, hogy mondjam, a három baba is nagyon kockázatos már, és nagyon nagyon nagy szerencsénk, hogy három gyönyörű, egészséges kislányunk van. Spontán fogantak.
2010. jan. 22. 07:12
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

3-ig még oké,annyi babát ki lehet hordani,és nagy valószínűséggel senkinek nem lesz baja.Annál többet vállalni felelőtlenség,mert nagy az esélye,h mindegyik baba meghal,és esetleg az anyával is történik valami.Nekem is ikreim vannak,tudom milyen nehéz két babát hordani,4-5-6-os ikreket bevállalni és visszautasítani a redukciót -mint már írtam-felelőtlenség.

(Volt valahol,talán Olaszországban egy nő aki 12-es ikreket akart szülni,hiába mondták neki,h nem fog menni,vonzotta a pénzt amit látott a dologban.Az lett a vége,h elvetélte az összes babát.Ha nem olyan mohó,született volna 2-3 babája,így egy sem lett...)

Szóval én nem a már megszületett gyerekek száma miatt nem vállalnám-így is van 4 gyerekünk:)-,hanem az iszonyú kockázat miatt.

2010. jan. 22. 07:54
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is szoktam a műsort nézni, aki nem látta még: spontán nem lett gyereke a párnak, mesterséges megtermékenyítéssel lett előbb egy kettes ikerpárjuk, majd rá kb. két évre hatosikreik születtek, így van összesen 8 gyerekük. Szerintem a világ legmázlistább emberei, hogy az összes gyerekük egészséges.

Ha azt a részét nem nézem, hogy Mo-n nem lehetne kivitelezni a nevelésüket (a csaj feladta az állását, gyakorlatilag minden nap legalább egy ember segít neki), a kihordásuk szinte lehetetlen.

Nekem már van két gyerkőcöm, spontán lettem mindkét esetben terhes (egyszer védekezés mellett), így nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy én ilyen helyzetbe kerüljek, de a saját és a gyerekeim egészsége érdekében kettő-háromnál többet nem vállalnék be.

2010. jan. 22. 08:28
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
3-4-es ikrek talán még jöhettek volna. ne viccelj, legalább egyben letudom. :DD
2010. jan. 22. 08:51
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindenki csak ennyit lát az egészből, egyben le van tudva, meg jaj de jó, milyen aranyosak lesznek! Csak abba nem gondolnak bele, mi van, ha 3-4-5-6 beteg babája lesz az embernek?! azt se fogta fel senki amikor én voltam terhes, hogy miért kellett már a 25-30 héten befeküdni a kórházba, meg hogy min mentem keresztül. Még a szűk családból se mindenki fogta fel, ezért nem is várom el olyanoktól, akik közelében nem volt ilyen terhesség, vagy simán ment minden a saját terhessége alatt is.

Hármasikres anyuka

2010. jan. 22. 09:41
 16/22 anonim ***** válasza:
53%

08:51 vagyok, utolsónak üzenem, hogy nagyon sajnálom, de itt az volt a kérdés, hogy megtartanám-e, és ha igen, mennyit. tudod, én akármilyen szenvedés árán is megtartanám a gyerekeimet. persze el lehet viccelni, ahogy meg is tettem, de biztos vagyok benne, hogy agyalás után is ugyanerre az eredményre jutnék, amit itt beírtam.

1 (egy) 10 hónapos baba anyukája.

2010. jan. 22. 10:01
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

8:51-es, igen a kérdésre válaszoltam is. Az utolsó válaszomban pedig írtam, hogy ezért felesleges is magyarázkodnom. Én átéltem a helyzetet, tudom miről beszélek. Te egy babával lettél terhes, fogalmad sincs róla,milyen ebben a helyzetben. De kívánom, hogy a következő terhességed legyen többes ikerterhesség( mert ha jól látom, örülnél neki), és miután az orvosok felvázolják a kockázatokat és ha mindez tudatosul is benned, dönts. De ha te ennyire el akarod ítélni azokat, akik a redukció mellett döntenek, akkor hát ítéld.

Én nagyon örülök a babáimnak, imádom őket, persze azt nem állítom, hogy egyszerű is az élet mellettük. De ha abba belegondolok, hogy akár betegek is lehettek volna akkor igenis nagyon egyszerű és könnyű így. És nagyon szerencsés vagyok. Örülök, hogy nem döntöttem a redukció mellett, de ha valami baj történt volna, biztos nem így gondolnám. Épp ezért megértem, aki amellett dönt, és nem ítélem el.

2010. jan. 22. 12:47
 18/22 anonim ***** válasza:
68%
én sem írtam, hogy elítélném. nem támadtam szerintem. látom, dühös vagy. nyugodj meg szerintem. felesleges ez a hangnem.
2010. jan. 22. 13:17
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer olvastam egy cikket egy 6-os lombikbaba ikrekről. Az anya nem akart belőle elvetetni, mert hogy majd az Istenre bízza magát. Pedig az orvosok nagyon mondták, hogy mindannyian belehalhatnak. Iszonyú felelőtlenség. Na, meg ha már lombik szerintem ne nagyon keverjük ide Istent. Nagy mázlija volt, mert mindet ki tudta hordani, és egészségesek. De se ő, se a párja nem dolgozik, és minden nap jön valaki segíteni nekik. Ez itt történt Magyarországon, mondjuk eszem nincs hozzá mi a fenéből élnek, ha senki sem dolgozik.

Én nem vállalnám, mert inkább legyen 1-2 egészséges, minthogy mind belehaljunk.

2010. jan. 22. 13:23
 20/22 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem nem írtam sértő hangnemben. Ha igen, akkor bocsánat. Nem vagyok dühös, egyáltalán, csak bosszantó volt az egész terhességem alatt, hogy senki nem érti meg, mi ez az egész, és ugyanezt látom most is. De tudom, hogy aki nincs benne, nem is tudja elképzelni, csak akkor meg nem tudom miért írnak olyanokat (köztük te is),hogy biztos megtartanád. Ez egy hatalmas nagy felelőtlenség,
2010. jan. 22. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!