Néhány hetes babának milyen hőmérsékletű vizet adtok inni?
Normál, szobahőmérsékletűt.
Bocs, ez már nem a kérdezőnek szól. De elég nagy marhaság az a kérdés, hogy "minek neki víz????"
Ezt biztos megint egy szakirodalmat túlolvasott akárki írta. Azt írják néhány helyen ugyanis, hogy a gyereknek, ha szopik, akkor nem kell külön inni adni, mert a tej első része hígabb, ami az ivást helyettesíti.
Nos nem vagyok egyedül ezzel a tapasztalatommal asszem, hogy ez egyszerűen nem igaz, vagy legalábbis nem minden esetben! Nekem mindegyik gyerekemnél igenis szomjasak voltak, és nagyon szívesen elfogadták a folyadékot. Igaz nem sokat, de határozottan jobban voltak tőle, ha időnként kaptak külön inni.
Aki meg tápszerezik, annak meg pláne kell inni adni!
nem, nem vagyok szakirodalmat túlolvasott akárki, édesanya vagyok, veled ellentétben nem primitív...
nem kell külön itatni, mivel nincs 35-40fok, akármilyen hihetetlen január van.
sőőőőt! elárulok 1 dolgot, ami gondolom számodra elképzelhetetlen: még a tápszeres babákat sem kell külön itatni, csak abban az esetben, hha nyár van, meleg van, tehát mi felnőttek is többet innánk. a tápszert ugyanis bármilyen hihetetlen vízzel keszítik, az anyatejet gondolom nem kell bemutatni.
Ismét egy topic, ahol egyesek összevesznek.... Itt a legjobb példa arra, hogy ahány ház, annyi szokás. Az egyik orvos és védőnő ezt mondja, a másik pedig mást. Nálunk például a védőnő és a doki is mást mond, így pár dologban magamra vagyok utalva, hogy hogyan csinálom.
Az én babim például kezdettől fogva tápszeres és anyatejes, és mivel a tápszer megfogta, elég hamar adtam neki kamillateát, előfordult, hogy csak vizet. A tea is csak egy ideig meleg, aztán szobahőmérsékletűre kihűlt, és úgy adtam neki apránként, az etetések között. A vizet szintén szobahőmérsékleten. Ja, és nem nyáron született, hanem szeptemberben.
Szóval rohadtul nem attól függ, adok-e a gyereknek inni külön vagy sem, hogy milyen évszak van!!! Kell neki vagy nem? Ez a lényeg!!!
Banyuci
És ha mondjuk panelben lakik valaki, ahol 24-26 fok is van, és tudva levőleg ott nagyon száraz a levegő??? Persze, hogy megkínálnám vízzel a babát. Ha nem kell neki, úgy sem iszik.
Amúgy szobahőmérsékletű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!