15 hónapos a fiam, sajnos kevés szénhidrátot eszik, pl. kenyér, zsömle. Hogy pótoljam, zabpelyhet szoktam gyümölcsei keverni. Egyéb ötlet?
A gyümölcs bőven elég. A tejben is van. A zabpehely is jó. ennyi pont jó.
(amúgy mennyi szénhidrátot eszik egy nap a fiad?)
A szénhidrát az egyetlen olyan makrotápanyag, amit bármiből elő tud állítani a szervezet.
Egyébként a gyümölcsök is rengeted szénhidrátot tartalmaznak, a rizs, gabonafélék. Külön kenyeret-zsemlét szerintem feltétlenül nem is KELL adni.
Mi számít kevésnek?
Kisfiam reggel megeszik egy szelet kenyeret vajjal és szalámival, délben mindig olyasmit eszik amiben van szénhidrát (tészta, rizs, krumpli, habarás (liszt), kenyér stb...), délután gyümölcs-joghurt-gyümölcs püré gabona keverékkel (dm-es). Ez már sok? Vagy ez is kevés?
Amúgy ez a dm-es gabona por (4-6 gabonás) szerintem nagyon jó, kisfiam nagyon szereti gyümölcspürében, de van hogy joghurtot sűrítek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!