Miket adjak neki vacsorára ebben az esetben?
Nem nagyon vagyok kenyér párti, de reggelire azt szokott kapni, és néha vacsorára is. Egy hónapja elkezdte a bölcsit, és így reggelire és uzsonnára is kenyeret kap (eddig az uzsi gyümölcs vagy joghurt volt), így nem akarok vacsorára is azt adni neki.
Általában főzök neki valami könnyebbet, zöldséglevest vagy főzeléket, ami nem megterhelő vacsorára. Miket lehetne még adni?
Mert ráadásul amióta bölcsibe jár nagyon elkezdett meghízni. Itthon nagyon figyeltem az étkezésére, és ugye most ezt nem tudom megtenni. Akkora pocakja lett mint egy ház, és megtokásodott. Hogyan tudnék odafigyelni erre? (sajnos én és a férjem is nagyon hízásra hajlamosak vagyunk). Nehogy félreértsetek, nem akarom diétáztatni, csak oda akarok figyelni arra, hogy miből mennyit eszik.
KÖszönöm a válaszokat
Most tényleg kiporciózod miből mennyit ehet??? és ha éhes még?
Amúgy parit, paprikát, ubit egy kis sült csirkecicivel, sztem tök jó... egyik ismerősöm kislánya nagyon szerette.
jujj, amit leírtál az nagyon ijesztő! van egy betegség, egy gén felel érte amikor mértéktelenül szik valaki és nem érzi, hogy elég. el kéne vinni orvoshoz :(
vacsira meg ne neki főzz hanem mindnyájan álljatok át egészséges étkezésre.
rengeteg ilyen étel van, nézegesd a neten a recepteket. sovány húsok, salik, rakott zöldségek, egytálételek, levesek, főzelékek
Köszönöm a választ, de mint írtam, mi egészségesen étkezünk, neki is ha főzök, akkor zöldségek, hétvégén ebédre husival, máj, hal, estére szokott tojást zöldséggel.
De hétköznap nincs időm nagyokat főzni estére, mert dolgozom, fél5 felé megyek érte a bőlcsibe, az utána való időt meg vele akarom tölteni.
És azt is elfelejtettem írni, hogy még csak metszőfogai vannak, így kemény nyers zöldséget pl. paprika nem nagyon tud megrágni.
Az a baj, hogy annyira tömi magába az ételt, és próbálom visszafogni, hogy lassabban, kisebb kanalakkal, de nem nagyon sikerül. kb. 2 perc alatt pusztítja be a kajáját, és szerintem el sem jut ennyi idő alatt az agyáig, hogy jóllakott, ezért akarna még többet enni. Mert ha elviszem az asztaltól,akkor utána szépen elvan, szóval nem éhes!
Így már érrem miért porciózod ki neki. Leírásból másh vettem ki. Amúgy tényleg nem kène ezt kivizsgáltatni?
Amit írtam ismerősünknél tényleg nagy slágar volt, husi olyan gyrosos fűszerrel sütve persze nsgyon enyhèn fűszerezve.
Nem tudom, lehet, hogy az orvos simán kiröhögne, ha odaállítanék, hogy az a baj, hogy sokat eszik a gyerek :)
De valamit biztosan kezdeni kell vele, mert ahogy meglát valami ennivalót, kb elveszti a fejét, bármennyit is evett előtte. Nem lehet előtte senkinek enni semmit, mert hisztigörcsöt kap, naponta 20x próbálkozik be a spájzajtó előtt, ahol tudja, hogy van kölesgolyó meg ilyenek. Sokszor kapom azon, hogy kimegy a konyhába és felül a székre, hátha kap valamit...már az utcán is elkezdte, hogy minden boldba, zöldségeshez, pékségbe mindenáron be akar menni, és nem lehet tőle haladni. Amikor meg nem engedem, hogy bemenjen, mert már itt kapott egy almát, ott egy kiflit, vagy máskor üdítőt, akkor is fut, és hisztizik, ha elviszem onnan úgy, hogy az egész utca minket néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!