Eladnád a babád cuccait ebben az esetben?
Lassan 1 éves a kisfiam. Elég jó minőségű ruhákat, játékokat, babakocsi stb. vettünk neki eddig.
3 éven belül biztos nem lesz testvére, ennek nagyon sok oka van. Részemről egészségügyi, a fiammal is elég sok probléma (többemberes, nem egyszerű baba) van, így szeretném, ha mindannyian rendbe jönnék és még dolgozni is szeretnék előtte.
Tehát, nagyjából 50-50%, hogy lesz-e testvére.
Eladnád a kinőtt holmikat?
Ha eladnám, azt a pénzt vissza tudnám rá fordítani talán. HOgy csináljam, egyre inkább csak a helyet foglalja? Viszont rossz érzés lenne eladni, mert akkor az jut eszembe, hogy ezt anno még a tesójának is szántam volna.
Én is sokat gondolkodtam,de végül nem adtam el semmit,mert a rokonságban sincs még több helyen gyerek,gondoltam majd továbbadom.
Úgy alakult hogy 3 év lesz a 2 gyerkőc között így nem adok senkinek semmit és pár új ruhán kívül nem kell vennünk semmit.
Én nem adnám el.
Jól jött volna az ára persze, de sajna csak fele annyit vagy még annyit sem kaptam volna érte.
Most 4 és fél évvel később jön a tesó, és tök jó, mert szinte semmit nem kellett vennünk, minden meg van ami kell és szükséges, még pelus is maradt 2 csomaggal. :)
2,5 év van a lányaim között, de én eladtam jó pár dolgot, amire tudtam, hogy egyrészt nem lesz szükségünk, másrészt amúgy is másikat/jobbat vettem volna belőle.
Én pl. nem zsákolok semmit se, mert nincs helyem. Illetve lenne, de oda nem X évig óhajtok gyerekruhákat őrizni. Valamint turiban vásárolok az első 1 évben, mert gyorsan változik a méretük. 1 éves kor után elraktam a nagyobbik ruháit már.
Babakocsitól is megváltunk, mert a világ legsz.rabb b.kocsiját sikerült kiválasztanom az első lányunknál. 9 hónaposan vettem is egy sport b.kocsit és az újszülött 3in1-t eladtam.
Egyébként most a 8 hós kicsinél is ezt a s.babakocsit használom és a vadi új újszülött b.kocsiját (2in1) meg árulom. Ki se használtam, de hát ez van .. a sport b.kocsit imádom + hordozok legtöbbször :)
Játékokat nem adtam el az elsőnél. A kicsi után viszont igen. Mint pl. b.kocsi játék újszülött b.kocsira, stb.
Azt írod, hogy 3 éven belül biztos nem lesz kistesó, én eladnék majdnem mindent.
A praktikusabb, jobb minőségű darabokat, vagy amik igazán szépek, ritkaságnak számítanak, megtartanám, a többit eladnám.
Nem tudom, hogy más hogy van vele, kisfiam pl 1 éve kinőtt ruhái rongálódnak a zsákokban, a fehérek sárgulnak, a színesek kopottabbak. Lehet, hogy mire elővennéd a ruháit a tesónak tönkremennének és dobhatnád őket ki mert úgy már eladni sem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!