Lassan 5 hónapos lesz, miket kellene már tudnia?
valahol találtam már a neten ami levezeti a babafejlődést és nem tudom hol olvastam
kicsit aggódok
Mi miatt aggódsz?
Én fiam 5 hónapos. Hátról hasra fordul, sokat nevet és gőgicsél, hátrafelé kúszik, négykézláb áll és hintázik előre hátra, mindent megfog, rázza a csörgőket, próbál felülni. Nagyjából ennyi.
fordulásokon aggódok
hátról oldalra fordul utána hasra lenne csak elakad, az alsó kezét nem tudja kihúzni maga alól
hasról hátra egyetlenegyszer "felborult" valahogy, azóta sem
de gügyög, fog, stb
5 honaposan, ha maszik inkabb az a ritka, mint ha nem ;) Ugyhogy nehogy ezen aggodj! Nekem 8 honapos koraig a fordulasokon kivul nem volt semmi!!! Egy milimetert nem kuszott soha! 8 honaposan felallt negykezlabra 1 heten belule mar maszott. Hason utalt lenni, nehez volt "trenirozni", de a legtobb amit ebben a korban tehetsz, hogy hasaltatod!
Szerintem felesleges hasonlitgatnod a babad masokehoz, mert tuti nem azt es ugy fogja csinalni! Meg a nagykonyvitol is el fog terni, mert o a te babad ;)
Elozo vagyok: a felborulas meg nem atfordulas ;) Hasrol hatra nehezebben megy, ahogy emlekszem. Pedig en is azt hittem, hogy azt kipipalhatjuk, amikro a feje visszahuzta hanyatt ;) De nem. MAjd ha tudatosan csinalja.
Probald hintaztatni, amikor fekszik. Vagy oldalra fekteted es a felso labat jobban athuzod, hoyg segits neki a fordulasban. Hanyatt fekvesben is lehet o hintaztatni jobbra balra, majd jobban "meglokod", megtolod, hogy atforduljon :D Mindezeket persze jatek kereteben, ha tetszik neki, es ami tetszik neki ;) Jo babazast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!