Mit "kell" tudnia egy 19-20 hónapos gyereknek?
A netes babafejlődéses cikkek nem részletezik.
A youtubeon csomó videóba belefutottam, ahol egyes gyerekek már mondókáznak meg abc betűket találnak meg, ez extrémnek számít vagy ez a normális? Az én kisfiam nem tud még ilyesmiket..
Ennyi idős korára kell tudnia önállóan járni, közlekedni, de nem baj, ha még mászik-kúszik vagy így játszik továbbra is.
ilyen korban már tudja fogni a kiskanalat és ha maszatosan is, de tud enni kanállal szépen, illetve pohárból tud inni.
Szavakat esetleg már mondhat (apa, iszi, baba stb.)- de nem elvárás a folyékony beszéd.
Jó, ha már érdekli pl. a formabedobó, esetleg ott nagyrészt már megtalálja a jó formát. A kis kezével már ügyesen meg tudja fogni pl. a kanalat, a játékait, a fogantyús puzzle kis végét stb.
Igen, vannak, akik kiposztolják a betanított csodagyerekeiket a világhálóra, de ez nem jelent semmit. Attól, hogy egy mozgásformát vagy egyéb újdonságot a kicsid pár hónappal később tanul meg, mint a fenti "csodagyerekek"- még normális, egészséges gyermek lehet és semmi hátrány nem fogja érni.
Ne ilyen videókkal mérd össze magad- a kisfiad eü. kiskönyvében lévő éves státuszok leírása lehet szerintem mérvadó és reális, illetve nekem nagy segítség volt és jó ötleteket adott pl. játékra is a Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem című könyv, ahol nagy részletesen vannak ezek a dolgok leírva egészen iskolás korig.
Érdemes beszerezni.
Kedves Utolsó, köszönöm a hasznos válaszodat! A könyv nekem is megvan nagyon szeretem én is!
Köszönöm a többiek válaszát is!
Nyugi azért mert valakinek csodagyereke van ennyi idősen, amiket írtál, hogy mondókáznak betűket felismernek, attól még később nem biztos hogy többre viszik mint a te gyereked.
Az enyém is alig mond pár szót, de nem is érdekel, mert néha jön egy újabb szó amit mondogat, mutat rá és mondja, tehát alakul a beszéde.
Az hogy betűt ismer fel pláne nem kell tudnia majd a suliba. De ez olyan, hgoy valószínű ilyen játékot játszottak, tehát a fiam felismeri a buszt, babát, autót, ilyesmikket, az a gyerek meg felismeri az A betűt. Szerintem az ami a legkevésbé hasznos ebben a korban.
Nyugi nincs lemaradva a gyereked, csak akinek kicsit talán többet tud az övé vagy az eltérőtől másabb dolgokat is tud akkor már teszi a netre......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!