Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor menjek látogatni a...

Mikor menjek látogatni a barátnőm babáját? Egy kicsit elképedtem azon amit mondott.

Figyelt kérdés

A barátnőmmel olyan mintha testvérek lettünk volna az én babám érkezése előtt. 33 hétre szültem, de már 8 nap múlva haza engedtek minket a kórházból, nagyon féltettem a kis 2350g-os babámat. A barátnőm és a párja másnap már jöttek is látogatni, csak a szüleimnek és nekik engedtük a látogatást. Azóta eltelt 10 hónap, és egy kicsit ritkábban látjuk egymást. Ő nemsokára /hetek, napok/ szülni fog.

A múltkor kérdeztem tőle, hogy mikor szeretné, hogy majd meglátogassam őket. Arra számítottam, hogy azt mondja, hogy amikor jónak látom, de nem így történt. Azt mondta, hogy ha majd megszül, akkor erre visszatérünk. Azt is mondta, hogy a barátokat olyan 6-8 hétig nem nagyon akarja fogadni.

Na szép, be lettem sorolva a többi hülye huszonéves gyerekagyú barátja közé.

Én amúgy sem akartam volna 4 hétnél hamarabb menni, csak ez úgy szíven ütött. Ti mit tennétek? Vélemények?

2010. jan. 21. 15:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem esne jól, viszont így könnyebben kivárnám a 4 -6 -8 hetet a szülése után azt hiszem. Csak nehogy még ő haragudjon meg, ha két hónaposan nézed meg először a picit.
2010. jan. 21. 15:11
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát semmit, elfogadnám. Most, hogy neki is gyereke lesz, már jól látja, valóban nem jó, ha 6 hétig látogatják a babát. (úgy is hívják ezt a kort, ez a gyermekágy)

Amíg nem volt terhes, ezek szerint ezt nem tudta, hanem, ahogy tudott, igyekezett hozzátok.

Gondolom, valahogy így lehet.

2010. jan. 21. 15:12
 3/14 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak, nagyon jó a meglátása. Én is gondolkoztam, hogy még a végén ő fog megsértődni. Azt sem tudom már hogy hogyan lehetne jót csinálni.
2010. jan. 21. 15:15
 4/14 anonim ***** válasza:

Egyenlőre semmit.Ha megszült,lehet máshogy fogja gondolni.Gondolom,úgyis bemész látogatni a kórházba.Aztán amikor hazamentek,szerintem hagyj neki 1-2 hetet és telefonon kérdezd meg,hogy szeretnél menni és,hogy ő hogy gondolja.

Én elég laza vagyok.Szombaton jöttünk haza,rá 1 hétre jött anyukám látogatni,rá 1 hétre hétvégén meg a barátok.1 nap csak 1.Így nekem jó volt,nem is maradtak sokáig és nem volt tumultus sem,pihenni is tudtam.Mindenkit "beosztottam",senki nem sértődött meg.

2010. jan. 21. 15:32
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem engednem be senkit a kórházba, látogatási tilalom van, csak a halba lehet bemenni, de császározni fogják, úgyhogy nem tudom le tud e majd jönni.
2010. jan. 21. 15:37
 6/14 Bea24 ***** válasza:
Ő is megkérdezte, hogy mikor mehet hozzád, amikor szültél nem? Ő most már véleményen van. Ezt el kell fogadni. Én tavaly augusztusban szültem és senkinek nem mondtam semmit erről és már a szülésem napján özönlöttek az emberek, szerencse, hogy ilyenkor tudom magam tartani, a másnapi roham után kidőltem, ráadásul mikor haza hoztuk a picit, egyfolytában 4 hétig jöttek. Hát mondanom sem kell, hogy ki volt a törpöm, mert a babával szerettem volna lenni, ismerkedni, regenerálódni, és iszonyat haragudtam, hogy ezt nem értik megés az idegeskedés miatt a tejem is elment. Szóval én megértem a barátnődet. Amikor a barátnőm szült én 2 hétig még csak fel sem mertem hívni. Idén szeptemberben jön a kistesó, de én is ki fogom kötni a 6 hetet. Sokkal, de sokkal fontosabb, hogy a babáddal harmóniában légy, mint a látogatók. Bocsi az offért, de én megértem. Üdv.
2010. jan. 21. 15:41
 7/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is akkor beszéljetek meg egy időpontot, amikor már otthon lesz. Nem tudja senki előre, mennyire viseli majd meg a szülés, milyen lesz a babája. Mások vagyunk, minderől más a véleményünk, éppen ezért ne vedd magadra! Vannak anyukák, akik bárkit beengednek magukhoz elejétől kezdve, van aki csak a szülőket, tesvéreket, de van aki még azokat sem szívessen.

Hagyd, hogy ő döntsön!

2010. jan. 21. 15:41
 8/14 anonim ***** válasza:
Jó,akkor a látogatást mejd meglátjátok,de telefonon úgyis beszéltek,amíg benn van.Az én barátnőm is császáros volt,hozzájuk is kb.2 hét múlva mentünk,de ő viszonylag jól viselte,meg neki gondjai voltak a szopival és segítettem neki.Szerintem,majd attól is függ,hogy hogy érzi magát.
2010. jan. 21. 15:42
 9/14 Bea24 ***** válasza:
15:41-es vagyok megint. Szerintem nem fog megsértődni, ezt ő akarja így. :)
2010. jan. 21. 15:43
 10/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ha majd megszült a barátnőd és hazaengedik őket,akkor úgyis fogtok majd dumálgatni egymással. Lehet,hogy majd segítséget is kér tőled,hogy ti épp mit csináltatok az elején,vagy milyen volt a kicsi,mikor ezt,meg azt csináltátok vele,és gondolom az is szóba fog kerülni,hogy mikor mehettek át látogatóba. Biztos most nagyon fél az influenza járvány miatt,amiatt nem akarja,hogy meglátogassák őket!

Nem lehet,hogy te esetleg nyáron szültél,és ezért sem paráztatok rá a látogató témára?

Mondjuk én július végén szültem,és már a kórházba is egy csomóan jöttek látogatni,meg meg is engedtem,hogy mindenki megfogja a babámat,de most már így belegondolva eléggé felelőtlen voltam... Meg aztán,mikor hazajöttünk,akkor is mindenki folyamatosan jött mindenki.. De én ezt betudom a nyárnak.

Amúgy nem lehet,hogy a "barátokra" nem titeket értette? Lehet,hogy titeket a családtagjának érez.

Amúgy biztosan rohadt szarul esne a dolog,ha ez velem esne meg. Mármint,hogy én egyből megengedtem a látogatást,a barátnőm meg csak hetek-hónapok múlva engedne oda a kicsihez..! :(

Üdv.,egy 5.5 hónapos kislány anyuja :)

2010. jan. 21. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!