Egy-két kérdés? Ma kezdtük a hozzátáplálást.
Szia, először az alma levét adjad neki. Kezd először egy mokkáskanállal, aztán naponta emelheted apránként az adagot. Nézd mennyire tetszik neki, eleinte úgyis csak nézegeti a kanalat és valószínüleg az egész visszafolyik a szájából. Szóval csak lassan és türelmesen ismertesd meg a dologgal. Aztán lehet, hogy hamar ráérez és nyitogatja majd a száját érte. Ha nem akkor sincs gond, a lényeg a türelem.
Ált. az a "szabály", hogy egyféle ételt kb 3-5 napig adjad, figyeld, hogy nem okoz-e nála hasfájást, kiütést stb... Mondjuk ez az almánál, répánál szinte esélytelen, de pl. az alma foghatja a székletét.
Ha nincs semmi gond és ő is szívesen elfogadja, akkor mehet. Ha egy tápszerezést akarsz ezzel kiváltani(gondolom ezért mondták) akkor a tápi előtt adjad neki, utánna a megszokott adagot eleinte ugyanúgy meg fogja inni. Aztán, ha már rákapott és a pépekből többet is megeszik, akkor már kevesebb tápit fog kérni, vagy kevesebbet adsz neki.
Szerintem nagyon grammozgatni kár, de ez csak az én véleményem.
Később ahogy túl vagytok a levek kóstolgatásán és nyitott a bébi:jöhetnek a pürék, először magukban, utánna keverve, de akkor sincs semmi ha rögtön kevered őket. Eleinte alma, burgonya, répa.
Ajánlom, hogy keress a neten rá, sok helyen megtalálod, hogy mikor milyen gyümi és zöldség adható.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!