Nem rég tudtam meg, hogy kislánnyal vagyok várandós, és annyi név van, ami tetszik nekünk, hogy gondoltam megkérdezlek titeket, milyen nevet javasoltok a Zselján vezetéknév mellé.
Nagyon szeretjük a kicsit komolyabb neveket, tehát a Fanni, Hanna és társai ki vannak zárva.
A mi ötleteink: Magdaléna, Kornélia és Tercia.
A három közül valamelyik esetleg tetszik? Ha nem miért, és mit tudnátok helyettük javasolni?
Mindhárom nyelvtörő az amúgyis nyelvtörő vezetéknévhez. Együtt egyik sem tetszik. Talán amit a legkönnyebb kiejteni a vezetéknévvel, az a Magdaléna, de szerintem az borzalmasan öreges és bárgyú.
Lehet, hogy mégis csak körül kéne nézni az egyszerűbb nevek között, mert ehhez a nehéz vezetéknévhez jobban hangzana egy könnyedebb keresztnév.
Nekem az általad leírt ötletek közül a Magdaléna tetszik. A Tercia és a Kornélia hangzása számomra furcsa. Amiket még javasolnék: Kinga, Teodóra, Dominika, Veronika.
2014. szept. 26. 19:39
4/42 anonim válasza:
Zselján Zséda, Zselján Zora
2014. szept. 26. 19:39
5/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, és a tanácsot is :) A Fanni-Hanna nevekkel csak annyi a bajom, hogy szerintem túl kislányosak, nem elég komoly nevek, lehet ez csak az én berögződésem, de nem tudok egy felnőtt nőt a Fanni névvel elképzelni, vagy például a Zselykével, Lénával.. nem tudom érted-e amire gondolok. Lényeg a lényeg, köszönöm a tanácsot és a további ötleteket! :)
2014. szept. 26. 19:43
6/42 anonim válasza:
Igaza van az 1. válaszolónak. Valami kevésbé nyelvtörős név sokkal jobban passzolna a vezetéknévhez. Nekem elsőre a Kiara ugrott be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!