Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha első baba után 1 évig...

Ha első baba után 1 évig depressziós voltam, számítsak arra hogy a második után is az leszek?

Figyelt kérdés

Kisfiam születése után depressziós lettem. Eleinte nem hittük, hogy ez a bajom de lényegesen megváltoztam. Kisfiam 10-11 hónapos volt amikor már orvoshoz akartam fordulni, de előtte kipróbáltam egy-két homeós bogyót és vitaminokat szedtem, mire kisfiam betöltötte az 1 évet jobban lettem. Próbáltam mindent pozitívan kezelni, többet pihentem, férjemmel nagyon sokat beszélgettünk, mindent kibeszéltem magamból és ezáltal tényleg jól lettem.

Nem akarom túl részletezni, nem a kritikus depressziós voltam aki öngyilkosságra gondol stb... nem volt ennyire vészes.

Kisfiam 1 éves kora óta élvezem újra az életet és tudok örülni dolgoknak.

Ekkor tudtuk meg hogy újra terhes vagyok, persze félek, hogy ez most újra megismétlődik. Nagyon rossz volt az első 1 év kisfiam születése után, nem szeretném most a második baba után is ezt végig játszani.

Esélyes hogy újra elsüllyedek, vagy lehet hogy most sokkal jobban bírom majd a strapát és ezáltal a depresszió sem jön ki rajtam? Vagy törvényszerű hogy újra depis leszek?

Hogy előzhetném meg?

Azt megbeszéltük a férjemmel, hogy ha úgy érzem hogy újra elkapott a depresszió, azonnal orvoshoz fogok fordulni mert annak nincs értelme hogy még egy évet zombiként töltsek, tönkre téve a gyerekeim életét, a férjemmel való kapcsolatunkat, de jobb lenne megelőzni...

2014. szept. 25. 13:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem minden fejben dől el"

Baromira nem. A depressziós emberek agya nem termel megfelelő mennyiséget bizonyos kémiai anyagokat pl szerotonin, ami a normális agymukodeshez kell.

Ha ez az állítás igaz lenne, akkor nem lenne skizofrén, bipoláris ember stb. Mindneki boldog és kiegyensúlyozott lenne.

Nem kívánok sose senkinek rosszat de az ilyen megmondó embereknek szívesen kivannam, h próbálják ki egy hétre a depressziót vagy a szorongasos zavart. Majd meglátnák mi meg hogy dől el fejben.

Örülhettek, h nem kerültetek még ilyen helyzetbe.

2017. júl. 16. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!