Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nincs valami ötletetek hasfájá...

Nincs valami ötletetek hasfájás enyhítésére? 6 hetes baba

Figyelt kérdés

Tekeri a szél a beleit, lehet hallani, szerintem ez kínozza, de lehet más is.

Amit eddig próbáltunk: Espumisan/Infacol, Biogaia, Colief/ Lactase comfort.

Szoptatás megszakítása büfiztetés miatt többször, mindenféle pózok, blokkonkénti szopi, cumisüvegből lefejt tej, hátha nem nyel annyi levegőt.

Masszázs, torna.

Pihenőszék, ringatás, hasra fektetés.

Az egyetlen ami működik, ha sétálok vele, kendővel, vagy szorosan magamhoz szorítva. Ha megállok visítva sír, feszíti magát, remeg, keze ökölben.

Éjjel 7 órát sétáltunk, amikor leültem vele elborultam az ágyon, arra ébredtem, hogy megint visít. Nagyon megköszönök mindent, ami esetleg működhet. Légyszi ne írjátok, hogy csak az idő segít

2014. szept. 25. 10:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Jaja, a véres kaka okozhat tejallergiát.

Teljes tejmentesség kéne 2 hétig minimum, ehhez van egy jó kis zárt csoport facebookon, mert nem mindegy, hogy mit eszel ebben az esetben. se tejpor, se vaj, se semmi.

2014. szept. 25. 13:09
 12/17 anonim ***** válasza:

A mecsek baby tea nekünk bevált, én egy filterből fél litert csináltam, eredetileg 2.5 decihez írnak egy filtert. Nyugodtan készítsd fél liter vízzel, bajotok nem lesz tőle.

Mi sokat fordítottuk hasra, keservesen sírt szegénykém de az erőlködéstől tudott pukizni és utána 1-2 órára jobban volt. Nekem ezt anyu mutatta, magamtól nem hagytam volna kínlódni, de beláttam hogy tényleg jó ötlet, csak nagyon sajnáltuk abban a 10 percben amíg hason fekve kínlódott.

2014. szept. 25. 13:20
 13/17 A kérdező kommentje:
Fb-n nem vagyok fent, de gyerekként laktóz intoleranciám volt, így sajna tudom, hogy még egy kiflit, vagy virslit sem szabad megenni... Előre rettegek attól, hogy megint ez következik. Magam miatt nem is annyira érdekel, mert nem eszem majd ilyeneket, de szegény, hogy még egy csokit sem ehet majd meg, meg ő lesz a furcsa kisfiú az oviban, aki nem eszik a többiek szülinapi tortájából... Nagyon sajnálom.
2014. szept. 25. 13:26
 14/17 anonim ***** válasza:
Szia! Egy cipőben járunk. Nekem 7 hetes a kislányom. Szintén hasfájós az első napoktól már. Nappal és éjjel is szenved. Próbáltuk a biogaiat, espumisant, babycalmot. Most papaverines görcsoldót kap ez az egy ami picit enyhít a dolgon, mert ugye ez gyógyszer. Orvos írhatja fel. Az én lányom is utál hason lenni. Ordít! Amit szívből ajánlok neked az a babahinta. Egy csoda találmány. Sajnos nekem sokat van benne a lányom, mert napközben meg sem tudnék főzni tőle. :/ Ebben ha fáj a poci és sír akkor visszaringatja és alszik vagy ha nem is alszik akkor nézelődik. Ha van rá módotok vegyetek, de lehet kölcsönözni is sok helyről. Később is hasznát lehet venni, mert 10 kilóig használhatóak általában. Kitartást kívánok!!!
2014. szept. 25. 16:35
 15/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Valahogy olyan megkönnyebbülés, hogy nem csak nálunk van ilyen gond, bár sajnálom, hogy a te lányod is szenved. Nekünk ilyen pihenőszékünk van, 2 napja kaptuk. Nagyon szereti. Viszont akitől kaptuk mesélte, hogy csak akkor használjuk, ha muszáj, mert a nővére lányát ki sem lehetett venni belőle. Mikor fájt a hasa mindig belerakták, a gyerek sose volt hason és ezért kimaradt a mászás.

Én most nagyon bízom abban, hogy tényleg a tej, mert akkor legalább ha nem eszem-iszom, nem fog fájni a pocakja. Remélem mire közösségbe kerül ki is növi.

2014. szept. 25. 17:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia,

Megértem a helyzetedet mi is benne voltunk a lehető legjobban végig zongorázva az ABC-t mindent kipróbáltunk. Sokaknak jó az Infacol, sajna nekünk nem jött be de a barátnőm kislányának használt. (baba függő)

Gripe water-t is használtuk de csak ideig óráig volt jó.

Ami használt a sok torna, poci masszázs/baba masszázs. Sokáig kellett csinálnom amíg kipukizta magát utána már olyan volt mint egy kis angyal. Kamillás köménymagos teát is kapott mellé. De sajna amíg a baba gyomra és emésztése nem erősödik addig ki kell tapasztalni, hogy a te babádnak melyik a jó módszer a csillapításra.

Én is ezt csináltam, magamhoz szorítva megnyugodott de amikor elaludt letettem a pulcsimba betekerve, hogy érezze anya/apa illatát. Végül is egy próbát megér.

Sok sikert kívánok mihamarabbi javulással és gratulálok a babádhoz!

2014. szept. 26. 09:07
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, ez a pulcsiba csavarás is jó ötlet. Tegnap voltunk vele orvosnál és tejallergia lesz. Kapott tejmentes tápszert, kísérleti jelleggel kipróbáljuk, hogy így elmúlik-e a hasfájás. Ha igen, akkor nekem teljesen le kell állni minden tejtartalmú dologgal és a laktáz enzim adása mellett talán helyrejön a pocak. Sajna időnként pótolni kellett a tejemet tápszerrel és akkor kezdődött a baj, mert addig a tejembe kevertem neki a lactase comfortot, de a tápszerhez már kevés volt. Most kap normaflore-t is, hogy rendbe jöjjön a pocak. A masszázs és torna nagyon jó, illetve az a "keze lába lóg és ő az alkaromon fekszik, bal csípőmhöz nyomva póz", na az is szuper. Időnként kis csellel már hasra is tudom tenni, pólyán félbehajtva, kispárnán, szopi párnán alszik. Így a keze és lába lelóg, a törzse van csak a párnán/pólyán és így nem zavarja a hasalás.
2014. szept. 27. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!