Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert lett kisfiam bukos?

Miert lett kisfiam bukos?

Figyelt kérdés
6 honaposak vagyunk 1 honapja kezdtem vele kostolgatni az izeket mara mar ebedre fozeleket kap uzsira gyumi rizzsel. Reggel este tapszer. Ezota elkezdett buknia babam vagyis estere rengeteg tapszer visszajon. Lehet hogy tuletetem az ebeddel es az 4 orasi uzsival? De allandoan sir mint aki ehes nem tudja mi az eleg. Kulonben a szeklete is megvaltozott a hozzataplalassal kemenyebb es napi egyszer van kicsi. Mar ki vagyok lehet rahagyom az ebedeket es varok meg 1 honapot. Hogy csinaljam?
2008. aug. 10. 10:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia!Hát én még a rizst kihagynám, ugyanis az székletfogó.Még korai lenne azt adni.A főzeléket is egy kicsit hígabbra.Uzsira csak gyümölcspürét, vagy joghurtot adnék.Próbáld meg azt, hogy céklafőzeléket, vagy sütőtököt (esetleg paradicsomfőzeléket, de paszírozd ki a magját, meg a héjját)adsz neki ebédre.Azok székletlazítok.Valószínűleg a rizs miatt fájhat a pocija.Nem tudom hogy csinálod a főzelékeket, mindenképpen burgonyával süríts, és egy kis olivaolajat is tegyél hozzá.Úgy egy kiskanálnyit.És úgy turmixold össze.Majd írj, ha van változás!
2008. aug. 10. 11:49
 2/9 A kérdező kommentje:

Szia, koszonom valaszod+!

Most ket napja 2 repa 1 krumpli parolva pici soval osszeturmixolva. Ez egy fozelek.Delutan meg van a milupanak itt (kulfoldon elek)baby rice, baba rizs por alapu, es almaval van izesitve tapszerrel vagy anyatejjel kell kikeverni olyan mint a tejberisz turmixolva es hig persze.4hos kortol ajanljak mi meg 6 hosak leszunk nemsokara.

2008. aug. 10. 13:02
 3/9 A kérdező kommentje:
Megprobalom kihagyni es gyumit adok neki csak attol meg 1 ora mulva ehes.
2008. aug. 10. 13:03
 4/9 anonim ***** válasza:
A rizs rost,ezért nem székletfogo.
2008. aug. 10. 14:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi lehet! De lehet hogy többet eszik mint amit kéne.

Én mindig krumplival sűrítettem a gyümit, répát stb-t így a rizzsel kapcsolatban nincsenek tapasztalaim ilyen korban.

Lehet hígabb a főzelék lehet azt másképp érzi és hamarabb jól lakik, meg hát a széklete is hátha nem lesz olyan kemény.

Ha pedig sehogy sem boldogulsz akkor lehet hogy várni kéne egy hónapot. Az nem a világ vége.

Ha akkor is előjönnek ezek a problémák akkor orvostól is kérj tanácsot, illetve védőnőtől, vagy egy tapasztalt anyukától.

Addig is próbálkozz több féle variációval.

Kitartás! Sok mindenre mondják hogy kihívás, de ez az igazi kihívás! Sok sikert!

2008. aug. 10. 16:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Írd majd meg hogyan sikerültek a dolgok!
2008. aug. 10. 16:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Legelső válaszoló vagyok.Én 2,5 évig szoptattam, és a védőnőm mondta, hogy a rizs van utoljára adva a piciknek, meg a káposzta.Én mondjuk úgy csináltam a főzelékeket, hogy 1 répa, 1 krumpli összefőzve, kis só+olivaolaj, és ezt turmixoltam össze.Nekem dédi mondta, hogy ők így csinálták.minden zöldséghez krumplit főztek hozzá.Kivéve a sóska, spenót.Azoknak a levét nem szabad hozzáadni.Aztán először egy kis kocka husi, később reszelt sajt, túró, tojásfehérje.Én sosem adtam kész babyételt az enyémnek.De viszont ennyi idősen adtam neki kenyérhéjat.kibírta vele vacsiig, na meg rágóka helyett kiválló volt.Egy hangja nemvolt soha a fogak miatt,és úgy kibújtak, hogy észre sem vettem.Reggel meg kifli lógott a szájából.Valami mindig kézbe volt.Vagy kifli, vagy kenyérhéj.
2008. aug. 10. 18:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A rizstől semmi baja.Egyes tápszerek alapja is rizs.

Viszont a répa székletfogó,és a krumpli is.A kettő együtt pláne.De ha nem szorulásos,és rendszeresen van széklete,akkor természetes ám,hogy megváltozott a széklet a hozzátáplálástól.Sok rostot etess vele,sóska,spenót,barack..stb..

Adhatsz husikat a főzelékhez.

Az én lányom is bukott ilyen idős kora körül,és egyszer csak magától elmúlt.Pedig ő még keveset is evett.

Nem tudta megmondani az orvos sem,hogy mitől van pontosan,állítólag még nem zár tökéletesen a gyomorszáj.

Ha nincs gond,egyenletesen gyarapszik,akkor nem csinálnak semmit.Ha nem gyarapszik,és nagy mértékű a bukás,reflux vizsgálatra kell vinni.

Minden jót,üdv

2008. aug. 10. 23:57
 9/9 A kérdező kommentje:

UUU nagyon koszonom a sok hasznos valaszt! Probalkozunk higabb fozivel es sok sok rostos gyumivel picit jobb mar. Kulfoldon elek es itt nem foglalkoznak a bukos babaval reflux vizsgalat? Mosolygott a vedono:) Ne aggodjon feleslegesen anyuka! Oktoberben megyunk haza majd otthon csinaltatok neki ilyen vizsgalatot.

Megegyszer koszonom!

2008. aug. 11. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!