Szerintetek miért mondják azt hogy kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond?
Én is ezt mondtam a minap anyunak, hogy nem értek ezzel a mondással egyet. Nekem minél nagyobb a kisfiam annál jobban elvagyok vele.
Anyu szerint azért mondják ezt mert egy csecsemőt "csak" pelenkázni és etetni kell (persze tudjuk, hogy azért itt többről van szó, ennél ezerszer nehezebb egy kisbabával), minél nagyobb a gyerek annál több minden érdekli, annál több mindent kell neki megtanítani, óvódában jönnek a gondok, viselkedés stb... majd a suliban a tanulás, később a továbbtanulás, állandóan aggódsz hogy mi lesz a gyerekedből, jó embert nevelsz-e belőle, nem e fogja más rossz irányba csábítani és még sorolhatnám...
Valahol érthető ez a mondat, de meg is lehet cáfolni.
ha szembeallitom a két problémát:
100szor kelno ejjelente a babahoz VAGY leszoktatni a kamasz fiam a cigirol es ranevelni a tanulasra...hát..inkább felkelek 1000szer is a picihez. szoval korrekt a mondas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!