Hozzátápláláskor kell vizet is adni a babának?
Most kezdtük el 4.5 hós babámmal a hozzátáplálást, mert már nem elég neki a tejem. Kérdésem az, hogy a szilárd étel (almapüré, barackpüré, tejpép)mellé nincs-e szüksége a babának forralt vízre, hiszen kevesebb folyadékhoz jut így.
Köszönöm előre is!
De bizony, hogy szüksége van vízre! Mint minden élőlénynek ezen a földön!
Sőt, nyári babáknak, akik a hőségbe, a 30-40C-ba születnek bele, már akkor is adni kell vizet, amikor még csak szopiznak!!! Hiszen náluk is van folyadékvesztés a meleg miatt, és nagyon könnyen kiszáradhatnak.
Azok, akik most nekiállnának hangoztatni, hogy a babának csak anyatejet kell kapnia, elmondanám, hogy már a kórházban szoktak a kicsiknek cukros vizet adni a csecsemősök (amit én magam nem tartok egy túl szerencsés dolognak), tehát álszentség azt mondani, hogy a víz nem való egy csecsemőnek. Mindig is kaptak vizet a csecsemők, és a mostani vízellenesség csak egy ostoba divathóbort. Ha nyáron csak anyatejjel akarjuk fedezni a folyadékbevitelt, akkor a baba sokkal többet fog bukni, és hasfájósabb is lesz. (Arról nem is szólva, hogy igenis érezze magát mindenki rosszul, aki a babájának nem ad inni, ő viszont literszám issza a jó hideg üdítőket a nagy melegben...)
4-5 hónapos korban én már babáknak való gyümölcslevekkel itattam a kisfiamat, plusz édeskömény teával, amit pici szőlőcukorral, később mézzel édesítettem (és nem lett allergiás a virágporra, semmi baja sem lett tőle).
Akkor most én is kérdezek, bocsi h idepofátlankodom.
Mi ma kezdtük a hozzátáplálást tápszeres babámnál. Alma levét adtam neki. Holnap már almapürét szándékozom. Akkor így nézne ki a menet?
Almapüré - tápszer- és ha a tápit megitta akkor rögtön adjak neki vizet? Így érted?
Még annyit az előttem szólókhoz, hogy ha nem fogadja el a baba, akkor is kitartóan kínálgasd. Nem kell, hogy sokat igyon, elég egy-egy korty az elején.
Az én kisfiam 14 hónapos, még szopizik, mellette nagyon keveset iszik. Eddig nem nagyon izgatott, de elkapott egy hasmenéses vírust, és agyonaggódtam magam, nem szárad-e ki.ű
Egyébként a gyümölcsöknél még nem biztos, hogy szomjas lesz, de a főzeléknél igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!